Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Пеле оспори рекорда на Кристиано Роналдо

Пеле оспори рекорда на Кристиано Роналдо

Бразил­с­ката легенда на светов­ния фут­бол Пеле не търпя дълго и оспори рекорда на Крис­тиано Роналдо. Нападателят на Ювен­тус зад­мина Краля на фут­бола във веч­ната ран­г­листа по брой голове в официални мачове за всички отбори, с чийто екипи е играл. Роналдо вкара две попадения за Ювен­тус при победата с 4:1 над Удинезе и вече има 758 в официални срещи за всички тимове. Пеле остана със 757 гола според повечето статис­тики, но не и по негово мнение.

80-годишният бразилец куриозно обнови инфор­мацията си на профила си в Instagram. Там до понедел­ник сут­ринта пишеше “Водещият реализатор в историята — 757 гола“. От втор­ник вече има нов текст — “Водещият реализатор на всички времена 1283 гола“. Краля на фут­бола твърди, че трябва да се зачитат и попаденията му в неофициални срещи, отказ­вайки да приеме факта, че Роналдо го е зад­минал.

Преди няколко дни и бразил­с­кият тим Сан­тос не призна това, че Лионел Меси бил зад­минал Пеле по брой голове за един клуб — 644 за аржен­тинеца срещу 643 на Краля на фут­бола. Според ръковод­с­т­вото на Сан­тос трябва да се зачитат и головете на Пеле за отбора в приятел­с­ките и неофициал­ните мачове, с което попаденията на бразилеца за тима стават 1091 в периода 19571974 година.

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...