Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 151, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Филип Кръстев облича екипа на Троа

Филип Кръстев облича екипа на Троа

Филип Кръстев облича екипа на Троа

Младият български футболист ще играе за втородивизионния френски тим, който се бори за влизане в елита

Младият бъл­гар­ски талант Филип Кръс­тев ще играе през пролетта за лидера във френ­с­ката Лига 2 Троа, а причината за решението на „Сити Фут­бол Груп“ е пред­с­тавянето на халфа с екипа на Славия през есента. Това твърди френ­с­кото издание „L’Est éclair“. През есен­ния дял Кръс­тев изигра 14 мача за „белите“ и вкара един гол, а получи и повик­вателна за национал­ния отбор. Именно това е променило плановете на групиров­ката, която притежава Ман­чес­тър Сити, Троа, Ломел и още няколко клуба от цял свят. Филип Кръс­тев беше продаден през лятото от Славия на втородивизион­ния бел­гийски Ломел, а „Сити Фут­бол Груп“ прецени, хал­фът да играе през есента като преот­с­тъпен при „белите“.

Жур­налис­тът Свен Клаес, който близък до бел­гийс­кия Ломел, първи обясни причината фут­бол­ният кон­сор­циум да промени плановете си за бъдещето на бъл­гар­с­кия национал. “Клуб­ните изяви на Кръс­тев в пър­вен­с­т­вото през есента и пър­вото му повик­ване в бъл­гар­с­кия национален отбор през сеп­тем­ври накараха ръководителите на „Сити Фут­бол Груп“ да премес­тят Кръс­тев в по-силен клуб и пър­вен­с­тво — Троа, лидер във френ­с­ката Лига 2. Ще е необ­ходимо да се види до каква степен и колко бързо младият бъл­гарин може да се интег­рира в плановете на треньора Лоран Батле“, пише Клаес.

Филип Кръс­тев ще бъде и пър­вият фут­болист в Троа, който идва в клуба след сдел­ката със „Сити Фут­бол Груп“. Вчера хал­фът излетя за Фран­ция заедно с агента си Николай Жей­нов.

Славия ще прибере доста голяма за бъл­гар­с­ките стан­дарти сума от продаж­бата на големия си талант Филип Кръс­тев. “Белите“ ще вземат 2 милиона евро от тран­с­фера на младока, съоб­щава Gong.bg. Парите обаче ще бъдат преведени на няколко транша в продъл­жение на 23 години.

България

Икономика

Loading...

Култура

Оливия Нютън-Джон - символ на триумфа, почина на 73 г.

Оливия Нютън-Джон, супер­з­вез­дата, носителка на наг­ради “Грами“, която триум­фира на върха на поп, кън­три и денс класациите с хитове като “Phy…

Прочети още:

Loading...

Свят

ФБР претърси дома на Тръмп

ФБР претърси дома на Тръмп

Бившият президент обяви, че е обект на политическа репресия

Служители на ФБР претър­сиха дома на бив­шия президент Доналд Тръмп във Флорида, съ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

6,5 млн. тона жито в хамбарите

6,5 млн. тона жито в хамбарите

Служеб­ният агроминис­тър Явор Гечев няма да заб­ранява вносът на украин­ско зърно,но ще иска то да не се смесва с бъл­гар­с­кото, защото нашето е …

Прочети още:

Loading...