Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тотнъм подари екипи на аматьори

Тотнъм подари екипи на аматьори

Тот­нъм демон­с­т­рира класа с жеста, който клубът нап­рави към фут­болис­тите от аматьор­с­кия Марин. Двата отбора се срещ­наха в чет­вър­тия кръг на ФА Къп, като “шпорите“ очак­вано нямаха никакъв проб­лем и раз­биха много по-слабия си съпер­ник с 5:0, макар и със със­тав, изг­раден предимно от резерви. За играчите на Марин обаче това бе исторически двубой и лон­дон­чани решиха да им подарят нещо за спомен. Тъй като в условията на COVID-19 е заб­ранено със­тезателите да раз­менят фланел­ките си след мач, от Тот­нъм решиха да подарят на съпер­никовите фут­болисти пълен ком­п­лект от нови фланелки на “шпорите“.

Аматьор­с­кият тим ще получи над 300 000 паунда от двубоя с Тот­нъм. 230 000 идват от вир­туал­ните билети, които феновете закупиха, за да помог­нат на отбора. Останалите са от телевизион­ните права за срещата и наг­рад­ния фонд на тур­нира.

Елит­ният Лийдс претърпя тежко крушение в тур­нира ФА Къп. Мом­четата на Мар­село Биелса бяха раз­бити с 3:0 от Кроули, който се под­визава във Втора лига (чет­върто ниво на анг­лийс­кия фут­бол). Домакините бяха изцяло рав­нос­тойни през пър­вата част, която завърши при резул­тат 0:0, а след почив­ката шокираха тима от Вис­шата лига с три попадения. Само в рам­ките на две минути се раз­писаха Царула и Надесан, а в 70-ата минута Тъник­лиф оформи край­ното 3:0.

Ман­чес­тър Сити и Челси пос­тиг­наха леки победи и се класираха за чет­върти кръг на тур­нира. “Граж­даните“ над­деляха над Бир­мин­гам с 3:0, а всичко в срещата бе решено до 15-ата минута. Бер­нардо Силва отбеляза пър­вия си гол на “Етихад“ за Новата година, а отново той нап­рави резул­тата 2:0 в 15-ата минута.

Челси също пос­тигна напълно зас­лужена и спокойна победа в домакин­с­т­вото си на Морекамб с 4:0. Головете през пър­вата част бяха дело на Маунт (18) и Вер­нер (44), а Хъд­сън Одой (49) и Хаверц (85) се раз­писаха след почив­ката.

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...