Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Божидар Краев се хвали при представянето му във Фамаликао

Божидар Краев се хвали при представянето му във Фамаликао

Божидар Краев се хвали при представянето му във Фамаликао

Офанзивният футболист заяви, че е в основата на националния отбор на България

Божидар Краев заяви, че той и още няколко от колегите му са в основата на национал­ния отбор. Полузащит­никът говори при пред­с­тавянето му в новия тим — пор­тугал­с­кия Фамаликао. Краев премина в отбора под наем от дат­с­кия Мид­тиланд. Той ще играе там до края на сезона. Фамиликао е на 16-о място в пор­тугал­с­кия елит с едва 11 точки след 13 изиг­рани кръга.

“Бъл­гар­с­кият национален отбор е в труден период. Прави се смяна на поколенията. Според мен, аз и още двама-трима фут­болисти от новата генерация сме в основата на тима. Ако съм в добра форма, ще успея да помогна на отбора по време на мачовете от квалификациите за светов­ното пър­вен­с­тво в Катар“, заяви 23-годишният фут­болист.

За Краев това ще е втори прес­той в Пор­тугалия, след като през сезон 2019/2020 игра под наем и за Жил Висенте, за който вкара 9 гола в 36 мача. “Това, че поз­навам пор­тугал­с­кия фут­бол ме накара да се върна. Мисля, че ще се адап­тирам бързо, а целта ми е да помогна на отбора. Най-много искам да играя, а след това и да нося победи за отбора. Играя като офан­зивен халф, като осмица или десятка, зависи от схемата. Имам доста качес­тва в атака и се справям добре в средата на терена“, заяви Краев.

Той раз­каза, че учас­тието му в няколко мача от груповата фаза на Шам­пион­с­ката лига през 2020 г. му е помог­нало да стане по-добър фут­болист. “Учас­тието ми в Шам­пион­с­ката лига е невероятно преживяване. Мога да кажа, че е най-доброто нещо, което ми се е случ­вало в кариерата. Играх в 4 мача — с Ливър­пул, Аталанта и Аякс. Това ме нап­рави по-добър фут­болист“, хвали се бъл­гаринът.

При пред­с­тавянето си Краев беше срав­нен с друг бъл­гарин, играл за Фамаликао — Петър Мих­тар­ски. Бив­шият национал бе в пор­тугал­с­кия клуб в периода 19921994 г., като отбеляза 11 гола. “Поз­навам Мих­тар­ски. Той е много извес­тен в Бъл­гария. Работили сме заедно в национал­ния отбор до 21 години, където беше помощ­ник треньор. Знам, че е играл под наем във Фамаликао от Порто.“, каза Краев.

От новия клуб на Краев го описаха като „новата бъл­гар­ска перла”, под­чер­тавайки факта, че той не е пър­вият бъл­гарин, който ще защитава цветовете на отбора.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...