Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23012021

Брой 15, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Победа за Сашо Везенков и Олимпиакос в Израел

Победа за Сашо Везенков и Олимпиакос в Израел

Победа за Сашо Везенков и Олимпиакос в Израел

Българският баскетболист игра близо половин час за гръцкия тим

Олим­пиакос победи като гост Макаби (Тел Авив) с 89:87 след продъл­жение в мач от 19-ия кръг на Евролигата по бас­кет­бол за мъже. Редов­ното време завърши 73:73. Бъл­гар­с­кият национал Алек­сан­дър Везен­ков се появи в игра като резерва в края на пър­вата част, остана на игрището близо 28 минути и се отличи с 8 точки, 7 борби, 1 асис­тен­ция и 1 отнета топка.

За Олим­пиакос това беше трети пореден успех и шести като гост от началото на сезона. Тимът е с баланс от 108 и заема осмо място в класирането, а Макаби е на 13-а позиция с 811 и с второ поражение от Олим­пиакос този сезон.

Най-резултатният играч за Олим­пиакос Кос­тас Слукас (21 точки) вкара два наказателни удара две секунди преди края, за да прати мача в продъл­жение, а Брайънт пропусна тройка за Макаби с финал­ната сирена.

“Беше много трудно. Треньорът, раз­бира се, помогна с так­т­чес­ките указания в края, но и нашият играч на позиция 1 взе правил­ните решения. Всички помог­наха — мом­четата, които влязоха от пей­ката, бас­кет­болис­тите, които играха по-малко, мом­четата, които не играха много добре — като мен днес. Така че всички помог­наха на отбора да пос­тигне тази голяма победа и тя ще бъде още по-голяма, ако пос­тиг­нем успех над Вильор­бан в петък. Това е много тежко гос­туване, Макаби е наис­тина добър отбор. Ние сме много щас­т­ливи, че спечелихме този двубой“, каза Везен­ков след мача.

В друга среща от кръга италиан­с­кият Армани (Милано) над­деля над Вален­сия с 95:80 след 27 точки на Луи­джи Датоме и 17 на Мал­кълм Дилейни. За испан­ците Дерик Уилямс се отличи със 17 точки а Никола Калинич добави 15. Армани е с баланс 117 и заема седмо място в класирането, а Вален­сия е с 109 на десетата позиция.

Фенер­бахче раз­г­роми Бас­кония (Испания) с 96:76 и записа чет­върта поредна победа в Евролигата. Домакините пос­тавиха и клубен рекорд от 29 асис­тен­ции.

Икономика

Култура

„Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

На 23 януари от 11.00 ч. на Голяма сцена в Софийс­ката опера и балет ще се играе пред­с­тав­ление на всички деца по приказ­ката на Шарл Перо „Чер…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън подписа първи укази в Белия дом, отменяйки ключови политики на Тръмп

Байдън подписа първи укази в Белия дом, отменяйки ключови политики на Тръмп

Пекин поздрави новия президент и призова за “единство“ с Вашингтон

Американ­с­кият президент Джо Бай­дън под­писа 17 указа и прок­ламации след вст…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...