Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 42, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Алберт Попов се класира шести на нощния слалом в Шладминг

Алберт Попов се класира шести на нощния слалом в Шладминг

Алберт Попов се класира шести на нощния слалом в Шладминг

Българският алпиец повтори най-добрия си резултат за Световната купа от 2019 година

Алберт Попов записа своето първо класиране в Топ 10 през сезона за Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини по време на нощ­ния слалом в Шлад­минг (Авс­т­рия). Бъл­гаринът даде девето време в пър­вия манш, след което записа осмо във втория и се поз­д­рави с шес­тото място, което е неговият най-добър резул­тат през сезона. Алберт нап­рави две много солидни и почти без­г­решни спус­кания по заледена „Планай“, като благодарение на тях изравни своето най-добро класиране в кариерата, което също бе пос­тиг­нато в Шлад­минг през 2019. Един­с­т­вената видима грешка, която Аби допусна дойде само няколко врати преди края, като до нея той се движеше с темпо да измести времен­ния лидер Алекси Пен­тюро (Фран­ция), но в крайна сметка остана на 0.72 секунди зад лидера в генерал­ното класиране за Светов­ната купа.

Самият фран­цузин завърши на трета позиция, с изос­таване от 0.82 секунди спрямо победителя Марко Шварц. Авс­т­риецът бе шести след пър­вия манш и даде второ време във втория, с което стана пър­вия със­тезател с две победи в дис­цип­лината слалом през сезона. Втори остана Клеман Ноел (Фран­ция), който остана на 0.68 секунди зад победителя.

Така след края на сед­мия от общо 11 слалом през сезона, лидер в класирането за мал­кия крис­тален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори e Себас­тиан Фьос-Солевог (Нор­вегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Авс­т­рия). Фелер бе лидер след пър­вия манш в Шлад­минг, но не дос­тигна до финала на втория и по този начин отс­тъпи второто място на нор­веж­кият си съпер­ник. С 40-те точки, който Алберт спечели, той се изкачи с четири позиции в класирането за дис­цип­лината слалом и вече е 24-ти.

В бит­ката за големия глобус Пен­тюро остава лидер с 860 пун­кта, втори с 607 е Марко Одер­мат (Швей­цария), а трети с 566 точки е Шварц. С доб­рото си класиране в Шлад­минг, Попов се прид­вижи с цели 40 позиции нап­ред в класирането за големия глобус и заема 69-то място.

Сезонът за бъл­гар­с­кия алпиец, както и за целия кер­ван на Светов­ната купа продъл­жава този уикенд с два слалом в Шамони (Фран­ция).

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие