Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 42, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сашо Везенков с историческо постижение в Евролигата

Сашо Везенков с историческо постижение в Евролигата

Сашо Везенков с историческо постижение в Евролигата

Бас­кет­бол­ният отбор на Олим­пиакос се отдалечава от плейофите в Евролигата. Алек­сан­дър Везен­ков и съот­бор­ниците му не успяха да издър­жат при визитата си в Италия и отс­тъпиха със 79:90 на един от топот­борите Олим­пия (Милано) в двубой от 22-рия кръг на тур­нира на богатите. По този начин “червено-белите“ остават на 11-ата позиция в класирането на най-комерсиалния европейски клубен тур­нир с баланс от 11 победи и 11 загуби. Италиан­ците пък са на трето място в под­реж­дането с 14 успеха и 7 поражения.

Бъл­гар­с­кият национал Алек­сан­дър Везен­ков има поводи за радост, въп­реки че тимът му загуби. Крилото на отбора от Пирея записа пър­вия “дабъл-дабъл“ в кариерата си в Евролигата, след като остави 18 точки и 10 борби на смет­ката си. При стрел­бата бив­шият играч на Арис и Бар­селона бе 2/6 за две точки, 4/10 от трой­ката и 2/2 от наказател­ната линия. Бъл­гаринът записа най-висок коефициент на полезно дейс­т­вие в отбора си — 20, като получи 32 минути на двубоя в Милано.

Кол­кото до самия мач, Олим­пия дик­туваше събитията на пар­кета в пър­вото полув­реме, като пред­нината на домакините дос­тигна цели 16 точки към края на втората чет­върт. Везен­ков и ком­пания обаче навак­саха пасива си в края на след­ващия период, но в пос­лед­ната част Кевин Пън­тър отбеляза 12 от 25-те точки за италиан­с­кия тим и осигури успеха за домакините.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие