Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лекарят на Марадона го наричал „дебелия“

Лекарят на Марадона го наричал „дебелия“

Раз­с­лед­ването за смъртта на аржен­тин­с­ката фут­болна легенда Диего Марадона в родината му продъл­жава и на бял свят излизат все повече под­роб­ности за пос­лед­ните му мигове живот. Марадона почина на 60-годишна въз­раст, след инфаркт в дома си в Тигре на 25 ноем­ври 2020 година. По-рано същия месец, на 2 ноем­ври, Марадона беше приет в бол­ница в Ла Плата и претърпя операция заради кръвен съсирек в мозъка. Впос­лед­с­т­вие той бе изписан за домашно лечение, като съг­ласието си за това са дали една от дъщерите му и лич­ния му лекар Леополдо Луке, чийто под­пис е натежал при вземането на това решение.

Пор­талът Инфобае пуб­ликува съдър­жанието на раз­говори между Луке и психиатъра на Марадона Аугус­тина Косачов, проведени в деня на смъртта на аржен­тинеца. Косачов е била в дома на Марадона и се обадила раз­т­ревожена на Луке с новината, че той вероятно е мър­тъв. “Влязохме в стаята и той беше студен. Опитахме се да му нап­равим сър­дечен масаж, докато дойде линей­ката и той сякаш си върна за кратко телес­ната тем­пература. След това прис­тигна линей­ката и сега продъл­жават те, но не ни каз­ват нищо“, споделя с Луке Косачов. Лекарят на Марадона обяс­нява, че пътува към дома му, като меж­дув­ременно звъни на свой колега, за да му каже, че фут­бол­ната легенда е мър­тъв, макар това все още не е било официално пот­вър­дено от спеш­ната помощ. В раз­говора той нарича Марадона “дебелия“. След това той се опитва да успокои Аугус­тина Косачов, че отговор­ността за случилото се е на семейс­т­вото. “Нап­равихме, как­вото можахме. Те бяха наясно с рис­ковете. Това са много, много трудни пациенти“, казва Луке.

Не закъс­няха и реак­ции от страна на членове на семейс­т­вото на Марадона след пуб­ликуваните аудиозаписи. Една от дъщерите му — Далма, заяви, че е отв­ратена и се надява на справед­ливост. Според инфор­мации от прокуратурата, записите нямат стой­ност в съда, но показ­ват колко е бил неис­к­рен Луке, когато е твър­дял, че обича Марадона и гледа на него почти като на баща.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...