Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Очаква ни поредна битка Цвети Пиронкова - Серина Уилямс

Очаква ни поредна битка Цвети Пиронкова - Серина Уилямс

Очаква ни поредна битка Цвети Пиронкова - Серина Уилямс

Най-добрата бълтарска тенисистка направи страхотен обрат срещу №32 в света на турнира в Мелбърн

Американ­ката Серина Уилямс зас­тана на пътя на Цветана Пирон­кова на тенис тур­нира в Мел­бърн Yarra Valley Classic. Уилямс преодоля с 6:1 и 6:4 пред­с­тавител­ката на домакините Дария Гав­рилова и се класира за третия кръг. 39-годишната американка, която в момента е 11-а в класацията на УТА, има пет победи в пет изиг­рани мача срещу плов­див­чан­ката. За пос­ледно двете излязоха на корта на чет­вър­т­финалите на Отк­ритото пър­вен­с­тво на САЩ на 9 сеп­тем­ври миналата година и Уилямс спечели с 4:6, 6:3 и 6:2. Впос­лед­с­т­вие двете тенисис­тки тряб­ваше да се срещ­нат и на “Ролан Гарос“ на 28 сеп­тем­ври, но американ­ката се отказа заради кон­тузия.

Малко по-рано в Мел­бърн най-добрата бъл­гар­ска тенисис­тка се справи с хър­ват­ката Дона Векич с 1:6, 6:4 и 6:2 и също се класира за третия кръг. Така Цветана Пирон­кова продъл­жава сил­ното си пред­с­тавяне от началото на годината в със­тезанието на твърди кор­тове Yarra Valley Classic с наг­раден фонд 442 020 долара. Това стана факт, след като плов­див­чан­ката обърна пос­тавената под №9 в основ­ната схема и №32 в света Дона Векич от Хър­ватия, след победа с 1:6, 6:4, 6:2. Двубоят продължи час и 50 минути.

Това бе пети успех за Пирон­кова срещу Векич, като пър­вата ни ракета няма загуба от хър­ват­ката. С тази победа Цветана Пирон­кова спечели 55 точки за светов­ната ран­г­листа и 5500 долара от наг­рад­ния фонд. Тур­нирът в Мел­бърн е пос­ледна под­готовка преди започ­ващото Отк­рито пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия на 8 фев­руари.

Пирон­кова падна с едно място в светов­ната ран­г­листа за тази сед­мица. 33-годишната плов­див­чанка остана с актив от 560 точки, но вече е 137-а в класацията на WТА. Вик­тория Томова е втора ракета на страната. Тя запази 139-ата си позиция с 555 точки.

Лидерка в под­реж­дането е Ашли Барти (Авс­т­ралия) с 8717 точки, пред Симона Халеп (Румъния) със 7255 и Наоми Осака (Япония) с 5780.

България

Икономика

Култура

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...