Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мартин Петров сбъдна мечтата на звезда на Манчестър Сити

Мартин Петров сбъдна мечтата на звезда на Манчестър Сити

От дете-талисманче Фил Фодън се превърна в звезда на Ман­чес­тър Сити. Юношата на “граж­даните” вече има над 100 мача за род­ния си клуб (102), като в тях е отбелязал 25 гола. Само този сезон 20-годишният халф има 9 гола и 5 асис­тен­ции в 28 срещи във всички тур­нири.

Водачът в класирането на Вис­шата лига пуб­ликува любопитно видео в официал­ния си Twitter акаунт от годините, в които двама бъл­гари — Мар­тин Пет­ров и Валери Божинов, бяха част от със­тава на анг­лийс­кия клуб. През ноем­ври 2007 Ман­чес­тър Сити побеж­дава с 1:0 у дома Сън­дър­ланд, а мал­кият Фил е едва 7-годишен и стъпва на терена на клуб­ния стадион като талис­манче, дър­жащо за ръка играч на “граж­даните”.

Видеото е още по-интересно, тъй като фут­болис­тът “прик­репен” към мом­чен­цето е не друг, а нашият Мар­тин Пет­ров, който по това време е една от звез­дите на тима. Фил Фодън едва ли някога ще заб­рави този ден, а 14 години по-късно той вече е основен играч във водения от Джосеп Гуар­диола отбор и има всички шан­сове един ден да се превърне в легенда на род­ния си клуб.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Свят

Италия е разделена заради ковид пропуските за работещите

Засегнати са около 15 % от служителите в частния сектор и 8 % от тези в обществения сектор

Здрав­ните ковид пропуски от днес са задъл­жителни з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...