Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 240, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец нанесе шампионски удар по ЦСКА

Лудогорец нанесе шампионски удар по ЦСКА

Лудогорец нанесе шампионски удар по ЦСКА

Тимът от Разград направи важна крачка към десета поредна титла

Лудогорец нап­рави важна крачка към 10-а поредна титла на Бъл­гария, след като надигра с 1:0 ЦСКА в мач от 19-ия кръг на Първа лига. С този успех „орлите“ се откъс­наха на шест точки пред “чер­вените“, които остават на второто място след греш­ните стъпки на Локомотив (Пд) и Арда. Един­с­т­веното попадение вкара Бър­нард Тек­петей още в чет­вър­тата минута.

Домакините бяха без своя капитан Светос­лав Дяков, който получи травма в предиш­ния двубой на тима срещу Локомотив (Пд) и не успя да се въз­с­танови. Неговото място зае Алекс Сан­тана, който се зав­ръна след кон­тузия, която не му поз­воли да вземе учас­тие в пър­вите два шам­пионатни мача през тази година.

Големият отсъс­т­ващ при „чер­вените“ бе Адал­берто Пеняранда, който отпада от срещата поради травма. Атаката поведе Жорди Кай­седо, а след почив­ката се появиха двете нови попъл­нения Бис­марк Чарлс и Мено Кох.

“В Анг­лия каз­ват, че това е мач за шест точки, но в крайна сметка взимаш само три. Всеки двубой е важен, когато се бориш за тит­лата. В сряда ни пред­с­тои среща за Купата. Трябва да се въз­с­тановим по най-бързия начин. През пър­вото полув­реме играхме така, както исках. През второто отворихме зоните в атака. Не ми хареса това, което видях през второто полув­реме, защото нямахме ритъм. Трябва да се нап­равим подоб­рение в това отношение. До пос­ледно треперихме. Имахме пред­нина и нямаше нужда да атакуваме. Вяр­вам в това, което правим. Необ­ходимо ни е време, но няма паника. Вяр­вам, че в бъдеще ще се подоб­ряваме“, заяви след дер­бито треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас.

Нас­тав­никът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че отборът му е бил по-добър на терена, но е загубил заради раз­кон­цен­т­рирана игра през пър­вото полув­реме. “Причината за загубата е пър­вото полув­реме. Дадохме го на против­ника, без да знаем защо. Играчите не реагираха така, както искам аз. Ние сме по-добрите, казах им на мом­четата — то се вижда на терена, тех­нически стоим по-добре, физически също, но трябва да сме кон­цен­т­рирани, да играем силно от пър­вата минута. Не съм доволен. Не нап­равихме нещата както трябва. Понякога съдията свиреше без причина и спираше атаките. Имахме дос­татъчно въз­мож­ности да уцелим вратата, много удари към вратата, но завър­ш­ващият го нямаше. Мис­лехме как да дуб­лираме тех­ните крила, но трениров­ката е едно, а мачът — друго. Работихме два-три дни, но получихме гол от такава ситуация, затова съм ядосан още повече. Нещата пок­рай новите играчи със сигур­ност ще се подоб­ряват, но трябва време, двама влязоха за първи път. Те имат качес­тво, ще стават по-добри, но трябва през това време да събираме и точки. Още сме в играта — виж­дам, че можем да доминираме, другият път ще ги надиг­раваме 90 минути. Беше въп­рос на време кога ще влезе топ­катав тях­ната врата“, комен­тира Бруно Акрапович.

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...