Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Фантастичен Али Соу шокира Зенит с два гола

Фантастичен Али Соу шокира Зенит с два гола

Фантастичен Али Соу шокира Зенит с два гола

Бившият нападател на ЦСКА с основен принос за равенството на Ростов при гостуването на лидера в руската Висша лига

Бив­шият вече нападател на ЦСКА Али Соу нап­рави фан­тас­тичен дебют в рус­ката Висша лига. 26-годишният гам­бийски фут­болист отбеляза и двата гола за новия си отбор Рос­тов, който изненада като гост лидера в класирането на Русия Зенит и се пребори за равен­с­тво 2:2 в Санкт Петер­бург. Мачът бе от 20-ия кръг на рус­кия шам­пионат, а гос­тите играха с човек по-малко повече от половин час, след като чер­вен кар­тон получи Мак­сим Осипенко в 56-ата минута.

Соу стана автор на пър­вия гол в мача — минута преди края на пър­вата част. След почив­ката домакините съумяха да обър­нат резул­тата в своя полза, след като вече имаха чис­лено преимущес­тво на терена. Николай Пояр­ков си отбеяза автогол и това помогна на Зенит да изравни в 73-ата минута, а само пет по-късно Далер Кузяев нап­рави резул­тата 2:1. В 89-ата минута обаче Соу вкара втори гол в двубоя и спаси тима си от поражение. Това бе втори мач за Али Соу с фланел­ката на Рос­тов, но първи в пър­вен­с­т­вото. Нас­коро той дебютира за тима си за Купата на Русия.

Трябва да се отбележи, че и двата гола на Соу бяха крайно любопитни. При пър­вия къл­бото се удари в тялото му след рикошет и това изненада стража на питерци Михаил Кер­жаков, който изпусна топ­ката и тя се тър­кулна във вратата. При попадението за 2:2 пък гам­биецът се оказа на точ­ното място в правил­ния момент и успя да отк­лони топ­ката в мрежата, не и без сериозна доза къс­мет, след изс­т­рел на свой съот­бор­ник.

“Каква битка! Страхотно начало“, написа Али Соу в Instagram след срещата.

Така Рос­тов заема пето място в класирането с 33 точки, а Зенит продъл­жава да е първи с 42, като серията на питерци от три поредни победи в шам­пионата бе прекъс­ната. Втори е ЦСКА (Мос­ква) с 37 точки, а трети и чет­върти са съот­ветно Спар­так (Мос­ква) и Сочи с по 36 точки.

Сочи пос­тигна раз­г­ромна победа с 4:0 срещу Арсенал (Тула) в друг мач от кръга, с който се под­новява сезонът в Русия. Бъл­гарите в двата тима — Ивелин Попов за домакините и Георги Кос­тадинов за гос­тите, не играха. Попето все още се въз­с­тановява от кон­тузия, а Кос­тадинов беше наказан. Силен мач за Сочи изигра бив­шият халф на Лев­ски Жоаозиньо. Бразилецът вкара един от головете, след като преди няколко дни се раз­писа и за победата над Крас­нодар за Купата на Русия.

Гос­тите от Тула се дър­жаха рав­нос­тойно до почив­ката, но след това рух­наха. Резул­тата откри Антон Заболот­ний в 51-ата минута, а след 120 секунди Сер­гей Терехов заби топ­ката във вратата на Арсенал за 2:0. След още няколко минути Сочи вече водеше с 3:0. Този път Жоазиньо стреля майс­тор­ски от фаул и стражът на Арсенал Артур Ниг­матулин само изг­леда как топ­ката влиза във вратата. Точка на спора сложи Артур Юсупов в 67-ата минута.

Арсенал (Тула) е в серия от 4 загуби в пър­вен­с­т­вото и се намира на 14-о място в класирането. След “артилерис­тите“ са само Уфа и Там­бов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...