Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 95, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА изпусна златен шанс срещу десет от Лудогорец

ЦСКА изпусна златен шанс срещу десет от Лудогорец

ЦСКА изпусна златен шанс да победи Лудогорец в първи полуфинален мач от тур­нира за Купата на Бъл­гария и завър­шиха 1:1 на стадион „Бъл­гар­ска армия“. Гос­тите от Раз­г­рад играха повече от половин час с човек по-малко след зас­лужен втори жълт и рес­пек­тивно чер­вен кар­тон на Тек­петей. Чер­вените се въз­пол­з­ваха от това и Тиаго откри резул­тата в 77-ата минута, но в 83-тата Каули изравни. Малко преди израв­нител­ното попадение Жул Кейта можеше да покачи на 2:0, откъс­вайки се от цен­търа на терена сам срещу вратаря, но стреля слабо и Ках­лина улови.

В стар­товите със­тави на двата отбора имаше сериозни изненади. Новият нас­тав­ник на „чер­вените“ Любос­лав Пенев остави на пей­ката националите Петър Занев и Георги Йомов, а Тибо Вион бе извън групата. В 11-те на раз­г­рад­чани лип­с­ваха Кирил Дес­подов и Клаудиу Кешеру, които се появиха в края на мача.

Треньорът на ЦСКА Любос­лав Пенев пох­вали фут­болис­тите си след мача. “Според мен играхме по-добре и зас­лужавахме да победим с раз­лика. Както винаги споделям, това е игра на голове. 1:1 и двубоят остава отворен. Има реванш и ще продъл­жим в същата линия. Поз­д­равявам мом­четата за доб­рата игра, справиха се много добре и изпъл­ниха прек­расно указанията. Просто ни лип­с­ваше гол. Аз съм треньор, който обича агресив­ната игра и атакуващия фут­бол. Нес­лучайно съз­дадохме тол­кова много положения. Рад­вам се, че фут­болис­тите много бързо се адап­тираха към това, което им се задава. Не се шегувам, говоря сериозно, макар че се усмих­вам — тит­лата и купата остават цел“, комен­тира Пенев след двубоя.

Нас­тав­никът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че не е видял голяма раз­лика в отбора на ЦСКА. “Без значение е резул­татът, това е само пър­вото полув­реме на този сблъсък. И двата отбора имаха дос­татъчно шан­сове за гол, мачът беше пов­лиян от времето, условията бяха трудни. Изгон­ването на Тек­петей ни зат­рудни допъл­нително, 30 минути бяхме с човек по-малко. Лудогорец има в своето ДНК да играе атакуващ фут­бол. Не видях голяма раз­лика в отбора на ЦСКА. Не успявахме да намерим нуж­ните пасове нап­ред, през второто полув­реме се отворихме малко, но дойде чер­веният кар­тон. Двубоят се промени след него. Дой­дохме с идеята да атакуваме. Получихме своята въз­мож­ност и израв­нихме, това поне е нещо положително. Дес­подов и другите се вър­наха от ангажименти с национал­ните отбори, нуж­даеха се от повече време за почивка. Имаме доста двубои, които ни очак­ват. Шан­совете за Купата остават 50:50“, заяви Дам­б­раус­кас.

Икономика

Loading...

Култура

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага

Заради продъл­жаващата пан­демична обс­тановка и пред­вид меж­дународ­ния мащаб на събитието, 25-тото издание на Габ­ров­с­кото биенале на хумора и с…

Прочети още:

Loading...

Свят

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Лондон ще решава на 14 юни дали да продължи с облекчаването на ограниченията заради COVID-19

Индия вчера регис­т­рира за трети пореден ден по-м…

Прочети още:

Loading...

Земеделие