Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 95, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Федерико Варела: Асистенциите са важни, колкото головете

Федерико Варела: Асистенциите са важни, колкото головете

Когато дойдох в ЦСКА жена ми беше в напреднала бременост и това повлия на изявите ми в началото , призна аржентинският халф на „червените“

Аржен­тин­с­кият халф на ЦСКА Федерико Варела получи наг­радата си за Играч на 26-ия кръг на Първа лига. След него петицата офор­миха Емануил Манев от Цар­ско село, Ван­дер­сон от Лудогорец, Жорди Кай­седо и Жул Кейта от ЦСКА. “Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Голямо удовол­с­т­вие е. Това е отп­лата за моя труд и съм много щас­т­лив. Работата ми е да давам пасовете. Искам да вкар­вам голове, но не по-малко важни са и асис­тен­циите. Работя всеки ден усилено и на всяка тренировка искам да показ­вам моите качес­тва. Необ­ходимо ми е доверието на треньора, за да го показ­вам и на терена. Откакто дойде Любо Пенев, играх в пет двубоя, което много ме радва. Имам доверието на треньор­с­кия щаб“, заяви Варела.

“Тренировка след тренировка показах качес­т­вата си. С това убедих треньора. С дебют­ния си мач дадох асис­тен­ция на Кай­седо и оттам нататък се въз­пол­з­вах от въз­мож­нос­тите. Нов съм и знам, че трябва адап­тация. Бях сигурен, че когато получа въз­мож­ност, няма да я изпусна. Рад­вам се, че станах важна част от тима. Много съм щас­т­лив в клуба. След моят прес­той в Испания бях за малко в Тур­ция, но имаше проб­леми с договора ми и станах свободен агент. Получих въз­мож­ност да дойда в ЦСКА. Знаех, че това е най-добрият отбор в Бъл­гария и не се замис­лих. Когато прис­тиг­нах в Бъл­гария беше трудно, защото жена ми бе в нап­ред­нала бремен­ност. За щас­тие всичко мина добре и сега се нас­лаж­давам на фут­бола. Откакто дойде Любо Пенев, идеята е да спечелим всичко. Идват плейофите и ако раз­вием нашата игра, ще пос­тиг­нем най-високото място. Финалът за Купата на Бъл­гария е много важен, но преди това имаме много мачове с преки кон­куренти, които трябва да спечелим. Останах много впечат­лен от феновете. Гледал съм видео каква атмос­фера съз­дават и колко помагат на отбора. Във всеки мач се чув­с­т­ваме като у дома с тези привър­женици. Забелязахме тях­ното присъс­т­вие. Пред­с­тавям си, когато могат да напъл­нят стадиона. Ще бъде невероятно“, завърши аржен­тинецът.

В същото време стана ясно, че Брадли Мазику няма да играе и в след­ващия мач на ЦСКА. Левият бек пропусна двубоя с Лев­ски (2:0) през уикенда заради кон­тузия, която получи на пос­лед­ната тренировка на тима преди дер­бито. Трав­мата на Мазику обаче ще му поп­речи да учас­тва и в пър­вия кръг от плейофите — в понедел­ник срещу Арда на “Бъл­гар­ска армия“.

Старши треньорът Любос­лав Пенев не иска да рис­кува с национала на Конго и ще му даде допъл­нително време да се въз­с­танови напълно. Очаква се Мазику да се завърне на терена или за срещата с ЦСКА 1948 на 7 май, или при домакин­с­т­вото на Лудогорец на 12 май.

Икономика

Loading...

Култура

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага

Заради продъл­жаващата пан­демична обс­тановка и пред­вид меж­дународ­ния мащаб на събитието, 25-тото издание на Габ­ров­с­кото биенале на хумора и с…

Прочети още:

Loading...

Свят

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Лондон ще решава на 14 юни дали да продължи с облекчаването на ограниченията заради COVID-19

Индия вчера регис­т­рира за трети пореден ден по-м…

Прочети още:

Loading...

Земеделие