Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА разгроми шампиона Лудогорец

ЦСКА разгроми шампиона Лудогорец

ЦСКА разгроми шампиона Лудогорец

„Червените“ постигнаха историческа победа над тима от Разград с 4:1

ЦСКА раз­г­роми с 4:1 шам­пиона Лудогорец в мач от 29-ия кръг на Първа лига. С победата „чер­вените“ се израв­ниха по точки с Локомотив (Плов­див) в бор­бата за второто място. Двата тима имат по 58, а след­ващият кръг ще решат спора за второто място в дирек­тен сблъсък. Фут­болис­тите на ЦСКА надиг­раха тотално своя опонент и четирите попадения на Юрген Матей (4), Бис­марк Чарлс (54), Мено Кох (61) и Жорди Кай­седо от дузпа в 97-ата минута бяха най-малкото, с което се отър­ваха раз­г­рад­чани, които вкараха чрез Сисиньо в 60-ата минута. Така домакините пос­тиг­наха исторически първи успех в пър­вен­с­т­вото срещу този опонент на стадион “Бъл­гар­ска армия“ и нанесоха най-тежката загуба на Лудогорец в елита.

От своя страна повечето фут­болисти на раз­г­рад­чани зат­вър­диха впечат­лението, че са твърде пос­ред­с­т­вени за амбициите на клуба. За сметка на това доста често показ­ват недис­цип­линирана игра и ароган­т­ност спрямо против­ниците си, което все по-често им кос­тва победите. Така в 93-ата минута резер­вата Мавис Чибота получи два бързи кар­тона заради невъз­дър­жаните си прояви и се прибра преж­дев­ременно в съб­лекал­нята.

Треньорът на ЦСКА Любос­лав Пенев пох­вали своите фут­болисти след гръм­ката победа. „Не само срещу Лудогорец имам тайна рецепта, а срещу всеки един тим. Рад­вам се, когато моите отбори, играят рен­табилен фут­бол. В кон­к­рет­ния случай успяхме да опол­зот­ворим много от ситуациите, които съз­дадохме пред против­никовата врата. Добър мач за нас, поз­д­равявам мом­четата — умни, разумни. Много добре“, заяви нас­тав­никът на „армей­ците“.

Искам по този начин да минават мачовете, в които учас­т­ваме. Не е много хубаво играчите да раз­к­риват как се гот­вим, но наис­тина тренирахме статич­ните положения. Това е поведение, това е колек­тивът, който искам да виж­дам — да няма егоизъм, да има комуникация. Не знам дали зависи от след­ващия мач срещу Локомотив (Плов­див) второто място. Ще под­ходим мотивирано, без притес­нения, със самочув­с­т­вие не само за двубоя в Плов­див, но и за останалите две срещи до края на сезона. Имаме финал за Купата срещу Арда. Как­вото зависи от нас, трябва да го нап­равим. На дела, там на терена“, каза още видимо довол­ният Любо Пенев.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Индия регистрира световен рекорд по брой на смъртните случаи от COVID-19 за един ден

Дания обяви вчера пос­лед­ните етапи от плана си за отмяна…

Прочети още:

Loading...

Земеделие