Веселин Великов сам си тръгнал от Ботев (Вр)
- Сряда, 09 Юни 2021
Ботев (Враца) и треньорът Веселин Великов се разделиха, според информация на БТА „по взаимно съгласие“. Наставникът пое отбора в доста деликатен момент и успя да го спаси от изпадане от Първа лига.„Да, потвърждавам, че повече няма да водя Ботев (Вр). Искам да бъде ясна причината – аз си тръгвам, а не съм уволнен. Тръгвам си, защото се появи голямо разминаване между мен и ръководството на клуба. Шефовете казаха, че ще намалят драстично бюджета и ще се разчита само на млади футболисти. Когато постъпих на работа, нямаше такива условия. Сега обаче се появиха изисквания. Моята цел беше на съчетая сплавта между млади и опитни. Исках да привлечем четирима футболисти с опит. Ще ви кажа един от тях – Стефан Христов от Царско село. Имах договорка с него, но шефовете на Ботев твърдят, че бил стар. Как ще е стар – той е на 31 години с голям опит във футбола и щеше да ни помогне. Казах на босовете, че няма как в елита да гоним цели при това положение. Затова нека си намерят друг треньор“, разясни пред БЛИЦ Веселин Великов.