Лудогорец търси универсиални футболисти
- Петък, 11 Юни 2021
Искаме да вземем поне още един или двама нови, призна треньорът на тима от Разград Валдас Дамбраускас
Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви преди отпътуването на отбора за Австрия, че търси подсилване на още няколко позиции, като се стреми да намери добри универсални играчи. “Селекцията не спира, дори когато трансферният прозорец е затворен. Имам добър отбор, но желая да се подсилим с още няколко нови играчи. Не искам да говоря за специфични позиции, сега повече търсим универсални футболисти, които могат да свършат работа на повече постове. Със сигурност искаме да се подсилим на още 1–2 позиции“, каза Дамбраускас.
Новият технически директор на Лудогорец Козмин Моци заяви преди заминаването на шампионите за подготвителен лагер в Австрия:“Целта е да се подготвим добре и да постигнем най-важната цел, която е групите на Шампионската лига. Чака ни тежък период, но вярвам, че можем да се класираме. Всеки трябва да мисли за най-високото ниво. Националите ще се включат по-късно в лагера, защото трябва да починат. Преговаря се с Кирил Десподов. Не знам колко сме близо, но се говори всеки ден с него.“
Бранителят на Лудогорец Антон Недялков призна, че все още не е напълно възстановен от контузията, която получи през миналия сезон. Той си пожела класиране със “зелените“ в Шампионската лига. “Настроението е добро, всички са отпочинали, заредени преди началото на подготовката. Чакаме още няколко човека, надявам се подготовката да мине по-добрия начин. Все още не съм напълно готов, ще правя хем възстановяване, хем подготовка. Шампионската лига винаги е била цел в отбор като Лудогорец, надявам се да имаме поне малко късмет и да усетим тази тръпка. От една страна ме е яд, че не бях в националния отбор за последните контроли, момчетата се стараха — това че не се получава, не е от толкова голямо значение. Те са млади — щом има млади, има бъдеще, нали така казват всички. Надявам се националния отбор да тръгне напред“, заяви Недялков.
„Титлата в България? Винаги сме имали конкуренция — ЦСКА, Левски, Локомотив (Пловдив), Арда. Не ни е като фикс идея да станем шампиони, но винаги се стремим да играем за победа и да станем първи. Титлата те праща в Шампионската лига, което е най-важното нещо“, допълни 28-годишният защитник.