Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Даниел Асенов на осминафинал в Токио

Даниел Асенов на осминафинал в Токио

Българският боксьор стартира с убедителна победа над румънеца Козмин Гирлеану

Един­с­т­веният бъл­гар­ски олим­пийски бок­сьор на Токио 2020 Даниел Асенов върна усмив­ките в род­ния лагер с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа (3027, 3027, 2928, 2928, 2928) над румънеца Коз­мин Гир­леану. Така Тай­съна се класира за осминафиналите на олим­пийс­кия тур­нир в категория до 52 кг в япон­с­ката столица, заличавайки донякъде негатив­ните емоции у нашите пред­с­тавители, провокирани от съдийс­ките произ­воли срещу Станимира Пет­рова. Светов­ната шам­пионка от 2014 година отпадна след противоречиви съдийски оценки в своя първи мач в Токио, като двама от официал­ните лица дадоха 30 рунда в нейна полза, други двама — 03 рунда, а петият отсъди 12.

Даниел Асенов започна много активно и не само вкар­ваше ком­бинации с дясни и леви крошета, но и правеше чудесни ескиважи в пър­вите две минути. Както треньорът му Жоел Солер Арате препоръч­ваше преди началото на тур­нира, той бе кон­т­ролиращият и сменящият дис­тан­циите, като нак­рая също се отчете с две леви крошета и ляв ъпер­кът. Румънецът имаше своя добър момент с два поредни удара минута преди края, но и петимата съдии логично отсъдиха 109 в полза на Тай­съна.

Бъл­гаринът много мъдро реши да намали тем­пото и скоростта на вкараните удари в третия рунд, докато Гир­леану тряб­ваше да рис­кува, което се оказа идеално за нашия бок­сьор. Голямата пор­ция от чис­тите крошета и дори чет­ворни ком­бинации с бър­зите ръце на Тай­съна бяха дос­татъчни за победата. Четирима съдии отсъдиха в негова полза и той записа убедителен успех на старта в Токио 2020.

Светов­ната и трик­ратна европейска шам­пионка Станимира Пет­рова напусна рано-рано Олим­пиадата в Токио. Бъл­гар­с­ката бок­сьорка отс­тъпи на Яни Кас­танеда от Колум­бия в 1/16-финалите в категория до 57 кг след спорно съдийс­тво с 2:3 гласа.

Пет­рова беше сред фаворит­ките в категорията, но за втори пореден път отпада на най-големия спор­тен форум на планетата още след пър­вия си мач, подобно на игрите преди 5 години в Рио де Жанейро. Съдийс­кото решение предиз­вика доста дис­кусии, а Станимира бе тол­кова афек­тирана след на мача, като заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

Според мен аз печелех двубоя, макар и с малко. Ще гледам запис. Не съм доволна от резул­тата. Няма значение какво е съдийс­т­вото, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийс­т­вото няма значения“, каза пред БНТ Пет­рова.

“Няма да се занимавам повече с бокс. Не виж­дам никакъв смисъл да си губя времето, нер­вите, всичко…“, продължи афек­тираната ни бок­сьорка. “Пожелавам на всич­ките ми съот­бор­ници, на всички бъл­гар­ски спор­тисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба“, добави 30-годишната Станимира Пет­рова.

България

Икономика

Култура

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...