Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) „Армейците“ сразиха ЦСКА 1948

„Армейците“ сразиха ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 загуби от ЦСКА с 2:4 в зрелищен двубой на национал­ния стадион “Васил Лев­ски“ от пър­вия кръг на Първа лига. През миналия сезон двата тима отново се изп­равиха един срещу друг на старта, завър­ш­вайки наравно 2:2, но този път гос­тите се поз­д­равиха с успеха. В края на срещата треньорът на гос­тите Любос­лав Пенев заради реп­лики към глав­ния и чет­вър­тия съдия.

Нас­тав­никът на „армейците“изненадващо за първи път заложи на младока Радос­лав Жив­ков в титуляр­ния със­тав за официален мач. 22-годишният офан­зивен халф нат­рупа опит във Втора лига с Литекс, а още през пър­вата част срещу ЦСКА 1948 пропусна няколко изгодни положения за гол. Фут­болис­тите на ЦСКА бяха въз­наг­радени за по-активните си дейс­т­вия в 29-ата минута, когато Греъм Кери изведе Йоан Баи, който преодоля вратаря Даниел Наумов за 0:1, вкар­вайки пър­вия си гол за тима.

В 47-ата минута при цен­т­риране от кор­нер на Георги Русев влез­лият като резерва Ивайло Чочев се извиси над всички и с глава изравни за 1:1, а след това не изрази радостта си от уважение към бив­шия си тим. В 57-ата минута при изпъл­нение на кор­нер Радос­лав Жив­ков задържа Ивайло Чочев, а съдията Вален­тин Железов посочи бялата точка. Секунди по-късно Чочев реализира дуз­пата за 2:1.

В 72-ата минута Амос Юга шутира от около 30 метра и изравни за 2:2. В 82-ата минута Юрген Матей свали с глава топ­ката към Амос Юга, който отп­рави удар, довел до нап­режение в наказател­ното поле, след като гос­тите поис­каха дузпа за игра с ръка на Лазар Марин. Вален­тин Железов прег­леда сам ситуацията с ВАР и след като даде втори жълт кар­тон на Марин посочи бялата точка, а Юрген Матей топ­ката във вратата на Наумов за 2:3. В 88-ата минута треньорът на ЦСКА Любос­лав Пенев бе изгонен от скамей­ката на “чер­вените“, след като вкара втора топка на терена, с което забави играта. В пос­лед­ните секунди от добавеното време Наумов излезе да прес­реща Жорди Кай­седо, но не успя, което поз­воли на национала на Еквадор да се раз­пише в опраз­нената врата за край­ното 2:4.

България

Икономика

Култура

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...