Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Стойчо Младенов е новият старши треньор на ЦСКА

Стойчо Младенов е новият старши треньор на ЦСКА

Гриша Ганчев подменени цялото ръководство на клуба

ЦСКА обяви на официал­ния си сайт гран­диозни промени. Увол­нено е цялото ръковов­с­тво на клуба. Освен това стана ясно, че Стойчо Младенов е новият треньор на „армей­ците“. С длъж­нос­тите си се раз­делят изпъл­нител­ният дирек­тор Пламен Мар­ков, глав­ният мени­джър Стойчо Стоилов, пресаташето Владис­лав Василев, старши треньорът Любос­лав Пенев и неговият екип.

Длъж­нос­тите спор­тен и тех­нически дирек­тор и главен мени­джър се зак­риват, а дей­ността им ще се поеме от голяма гер­ман­ска ком­пания. Британ­с­кият специалист Алън Пардю става съвет­ник на акционерите по фут­болни въп­роси. Новият старши треньор на ЦСКА ще бъде Стойчо Младенов, който ще поеме поста заедно със своя щаб. Помощ­ниците на Екзекутора на Ливър­пул ще бъдат Анатоли Нан­ков, Тодор Янчев и Кирил Дин­чев, а Стоян Колев ще тренира вратарите. Изпъл­нителен дирек­тор ще бъде Филип Филипов.

При зав­ръщането си на „Армията“ Младенов бук­вално се е хванал за главата заради здравос­лов­ните проб­леми в тима. Многото кон­тузии ще поп­речат за сглобяването на със­тава за чет­вър­тък. Тогава „чер­вените“ гос­туват в Лат­вия на Лиепая за мач-реванш от втория пред­варителен кръг на Лигата на кон­ферен­циите. Именно тогава ще е дебютът на Младенов начело та ЦСКА. Пър­вата среща в София завърши 0:0.

Досегаш­ният старши треньор Любос­лав Пенев изкара отново кратък период начело на ЦСКА. Завърна се в края на март и в края на юли беше увол­нен, което прави четири месеца. Любо пос­тигна голямата цел – спечели Купата на Бъл­гария и донесе първи трофей на клуба от пет години. На полуфинала ЦСКА преодоля Лудогорец, а на финала се справи със съп­ротивата на Арда. В пър­вен­с­т­вото тимът завърши на третото място след Лудогорец и Локомотив (Плов­див).

След това обаче нещата се промениха. ЦСКА тръгна лошо през новия сезон – допусна унизителна загуба с 0:4 от раз­г­рад­чани за Супер­купата на Бъл­гария. Това бе най-голямото поражение на отбора по времето на Гриша Ган­чев в Борисовата градина. „Армей­ците“ не започ­наха добре и в новия тур­нир Лигата на кон­ферен­циите, след като не успяха да победят на „Армията в пър­вия мач лат­вийс­кия Лиепая. Пос­ледва трудна победа над ЦСКА 1948 в първи двубой от пър­вен­с­тво. Балан­сът му е 14 срещи, 8 победи, 3 равен­с­тва и 3 загуби.

Според мъл­вата Любо Пенев е бил в обтег­нати отношения с Гриша Ган­чев още отп­реди няколко месеца. Соб­с­т­веникът на клуба изобщо не си е говорил с него. Връз­ката на треньора с ръковод­с­т­вото е бил Стойчо Стоилов, който също е увол­нен.

България

Икономика

Култура

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...