Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 214, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Отиде си голям български треньор

Отиде си голям български треньор

Отиде си голям български треньор

Михаил Ангелов почина на 89-годишна възраст

На 89-годишна въз­раст почина Михаил Ангелов — дъл­гогодишен треньор по класическа борба на ЦСКА и бивш помощник-треньор на национал­ните отбори. Човек с голямо сърце, с невероятно чув­с­тво на хумор и верен приятел, пишат от род­ната федерация по борба. Роден в село Розино, община Кар­лово, голяма част от живота си той свър­зва с бъл­гар­с­ката борба. Бил е организационен работ­ник, деятел, член на сек­ретариата на съдийс­ката колегия към федерацията, както и част от треньор­с­ките ръковод­с­тва на национал­ните отбори. През неговата школа са минали плеяда изявени наши борци, сред които Георги Рай­ков, Петър Крумов, Стефан Ангелов, Цвятко Паш­кулев, Петър Денев и много други. През пос­лед­ните години Михаил Ангелов влезе в ролята на оператор и снимаше всичко най-интересно от нашите пър­вен­с­тва.

Пок­лонението пред тлен­ните останки на Михаил Ангелов ще бъде в събота, 18 сеп­тем­ври, от 14,30 часа на Цен­т­рал­ните софийски гробища.

България

Икономика

Култура

Радиооркестърът ще има концерт със солиста на Кралския Концертгебау Мирослав Петков

Радиоор­кес­търът с маес­тро Марк Кадин ще има кон­церт с учас­тието на солиста на Крал­с­кия Кон­цер­т­гебау оркес­тър в Амс­тер­дам — Мирос­лав Пет­ков. …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие