Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 214, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) България с историческа европейска титла в Песаро

България с историческа европейска титла в Песаро

България с историческа европейска титла в Песаро

Христо Манолов и Борис­лава Иванова спечелиха тит­лата при смесените двойки за юноши и девойки на европейс­кото пър­вен­с­тво по спор­тна аеробика в италиан­с­кия град Песаро. Бъл­гарите, които са брон­зови медалисти от светов­ния шам­пионат в Баку 2021, получиха оценка от 20.300 точки за изпъл­нението си на финала. Манолов и Иванова бяха с най-висока оценка и в квалификациите — 20.450 точки. Тит­лата е историческа за Бъл­гария, като тя е пър­вата за страната ни от пър­вен­с­тво на Стария кон­тинент в тази въз­раст.

На второ място остана Пор­тугалия 2 с 20.000 точки, а на трето Румъния 2 също с 20.000, но с по-ниска стой­ност за изпъл­нение.

При девой­ките индивидуално Борис­лава Иванова, брон­зова медалис­тка от светов­ното пър­вен­с­тво, остана пос­ледна (осма) с оценка 19.800 точки. Бъл­гар­ката беше втора след пресяв­ките, но на финала допусна грешка. Европейска шам­пионка стана Май­лис Лан­кло от Фран­ция с 20.700 точки.

България

Икономика

Култура

Радиооркестърът ще има концерт със солиста на Кралския Концертгебау Мирослав Петков

Радиоор­кес­търът с маес­тро Марк Кадин ще има кон­церт с учас­тието на солиста на Крал­с­кия Кон­цер­т­гебау оркес­тър в Амс­тер­дам — Мирос­лав Пет­ков. …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие