Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мълния на Тони Тасев удари Лудогорец

Мълния на Тони Тасев удари Лудогорец

Мълния на Тони Тасев удари Лудогорец

Десетима “бели“ футболисти качиха Славия на първото място

Отборът на Славия под­несе голямата изненада в осмия кръг на Първа лига с успеха си над Лудогорец. “Белите“ над­виха шам­пиона на Бъл­гария с 1:0, а един­с­т­веното попадение в мача падна в 49-ата минута. Тони Тасев бе точен за столичани с прек­расен шут от далечна дис­тан­ция, който опъна мрежата на Сер­джио Падт. Малко над половин час славис­тите се наложи да играят с човек по-малко след чер­вен кар­тон на Мар­тин Геор­гиев. Във въп­рос­ната ситуация и ВАР тряб­ваше да се намесва.

На стадиона в столич­ния квар­тал „Овча купел“ един срещу друг се изп­равиха вторият и третият във времен­ното класиране, като успехът изс­т­реля Славия на пър­вото място. Тимът воден от Златомир Загор­чич има 17 точки, кол­кото е и активът на Ботев (Плов­див).

Шам­пионите от Раз­г­рад не показаха най-добрата си игра в отсъс­т­вието на ключови фигури като Кирил Дес­подов и Антон Недял­ков, които са кон­тузени и изг­ледаха срещата от ложата. Отборът беше воден от помощник-треньора Станис­лав Ген­чев в отсъс­т­вието на нас­тав­ника Вал­дас Дам­б­раус­кас, който е с COVID-19.

Треньорът на Славия Златомир Загор­чич сподели след победата над Лудогорец, че е казал на младите си фут­болисти, че могат много повече от показаното днес. “Получи се със себераз­даване 95100 минути, защото мачът продължи тол­кова. Раз­дадохме се на 100%. Успяхме да си вкараме гола и зас­лужено спечелихме. Младите се налагат сами — с тренировки и с това, което показ­ват. Тези мом­чета показаха , че зас­лужават да играят“, каза Загор­чич.

“Не искам да комен­тирам чер­вения кар­тон. Явно този ВАР е за големите отбори и това е“, отсече треньорът на Славия. — Надявам се, че ще продъл­жим да играем по същия начин. Сега мис­лим за Марица (Плов­див) за Купата на Бъл­гария, отиваме да спечелим. Имаме дос­татъчно фут­болисти, хубава школа. Не трябва да се притес­няваме. Трудно се изкач­ваш, много по-бързо падаш. Трябва да си повяр­ваме, за да нап­равим нещо много по-сериозно. След мача им казах: “Мом­чета, вие можете още повече.”

Асис­тен­тът на треньора на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас – Станис­лав Ген­чев, комен­тира загубата с 0:1 от Славия в “Овча купел“. “Причините за негатив­ния резул­тат са, че през пър­вото полув­реме не отбелязахме. Имахме три-четири чисти положения. През втората част така и не намерихме път към вратата на Славия. Поведението ни след почив­ката не под­хожда на Лудогорец. Недопус­тимо е да не съз­дадем една голова ситуация, и то с човек повече“, заяви разочарованият Ген­чев.

Ще анализираме причините. Ще ги намерим със сигур­ност и се надявам това да не се пов­тори. Тряб­ваше да сме по-настоятелни пред вратата, да тър­сим подавания зад защитата. Правихме го през пър­вата част. След това играхме пред­видимо и улес­нихме защитата на Славия. Те не ни изненадаха. Играха както очак­вахме — нахъсано. Бориха се за всяка топка и бяха въз­наг­радени“, добави спецът.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...