Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Четири континентални титла за родните състезатели по аеробика

Четири континентални титла за родните състезатели по аеробика

Бъл­гария пос­тигна исторически успех на eвропейс­кото пър­вен­с­тво по спор­тна аеробика за мъже, жени, юноши и девойки в италиан­с­кия град Пезаро. Бъл­гар­с­ките със­тезатели завоюваха четири титли.

Европейски шам­пиони станаха Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев в категория тройки, Дарина Пашова индивидуално жени, Ана Мария Стоилова/Антонио Папазов смесени двойки и Борис­лава Иванова/Христо Манолов смесени двойки в категория юноши и девойки.

В пос­лед­ния финал с бъл­гар­ско учас­тие в категория тройки мъже и жени Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев бяха без кон­курен­ция и прибавиха към светов­ната си титла и европейска. Бъл­гарите получиха за изпъл­нението си оценка 22.827 точки. На второ място е Румъния с 22.233 точки, а на трето Русия 1 с 22.200 точки.

Това е пореден успех за годината в този спорт. На светов­ния шам­пионат в Баку в края на месец май Бъл­гария спечели исторически златен и сребърен медал. Световни шам­пиони в категория тройки станаха Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев, а при жените Пашова взе сребърно отличие. Антонио Папазов и Ана Мария Стоилова се класираха на чет­върто място при смесените двойки.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...