Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Италия е новият волейболен шампион на Европа

Италия е новият волейболен шампион на Европа

Италия е новият волейболен шампион на Европа

Италия е новият волей­болен шам­пион на Европа. Мом­четата на Фер­динандо Де Джор­джи спечелиха тит­лата на Стария кон­тинент, след като нап­равиха страхотен обрат и се наложиха над Словения с 3:2 (22:25, 25: 20, 20:25, 25:20, 15:11) в големия финал на Евроволей 2021, игран пред близо 7000 зрители в зала “Сподек“ в Катовице (Полша). Така под­м­ладеният със­тав на Италия, който е воден от опит­ния Фер­динандо Де Джор­джи, спечели сед­мата си европейска титла в историята. Но пос­лед­ния трофей на “скуадра адзура“ преди сегаш­ният беше през далеч­ната вече 2005 година. Освен това Италия има 4 сребра и 3 бронза в своята вит­рина.

От друга страна Словения не можа да запише най-големия си успех в историята, като загуби трети финал на европейс­ките пър­вен­с­тва след тези през 2015-а от Фран­ция с 0:3 и през 2019-а година от Сър­бия с 1:3 гейма.

Най-резултатен за новите европейски шам­пиони стана Даниеле Лавиа с 21 точки (2 блока, 3 аса, 46% ефек­тив­ност в атака и 45% позитивно пос­рещане) за победата. Алесан­дро Микиелето добави още 17 точки (2 блока, 3 аса, 38% ефек­тив­ност в атака и 42% позитивно пос­рещане) за успеха.

За словен­ците Ален Пайен реализира 16 точки (4 блока, 1 ас и 65% ефек­тив­ност в атака). Тон­чек Щерн (1 блок, 3 аса и 32% ефек­тив­ност в атака) и Клемен Чебул (2 блока, 1 ас, 31% ефек­тив­ност в атака и 50% позитивно пос­рещане) се отчетоха с по 14 точки, но и това не беше дос­татъчно за победата.

Домакините от Полша се утешиха с брон­зовите медали, след като биха категорично вече бив­шите шам­пиони от Сър­бия с 3:0 гейма.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...