Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров с впечатляващ обрат в Индиън Уелс

Григор Димитров с впечатляващ обрат в Индиън Уелс

Григор Димитров с впечатляващ обрат в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист отстрани световния номер 2 Даниил Медведев и достигна до четвъртфиналите на „Мастърс“ турнира

Григор Димит­ров осъщес­тви впечат­ляващ обрат срещу шам­пиона от US Open и световен номер 2 Даниил Мед­ведев с 4:6, 6:4, 6:3, за да се класира на чет­вър­т­финалите на “Мастърс“-а в Индиън Уелс за първи път в кариерата си. За раз­лика от осминафинал­ния двубой между двамата тенисисти в Син­синати през август, този път класата и страхот­ната форма на топ ракетата ни нак­лониха вез­ните в негова полза, и то в малко очак­ван момент — при 4:6 и 1:4. Мед­ведев водеше с два пробива във втория сет, но допусна спад на първи сер­вис, който продължи до края на мача. В същото време Григор отказа да се предаде и напълно зас­лужено го матира в най-комфорната му зона — продъл­жител­ните разиг­равания от основ­ната линия.

Димит­ров не само прек­рати забележител­ната поредица на светов­ния номер 2 от 10 поредни победи, но и му нанесе първо поражение от 21 август, когато сблъсък с камерата извади от ритъм Мед­ведев и той отс­тъпи на полуфиналите в Син­синати на Анд­рей Руб­льов. Сега нямаше фор­с­мажорни обс­тоятел­с­тва за допус­натия от рус­нака обрат, като Димит­ров записа най-престижния си успех през 2021 година. Още по-похвалното е, че той дойде не просто срещу най-добрия и пос­тоянен тенисист (с изк­лючение на Новак Джокович, но пък сър­бинът бе раз­г­ромен именно от Мед­ведев на финала на US Open), но и най-успешният на твърди кор­тове в САЩ през пос­лед­ните три сезона.

За Гришо това е първи чет­вър­т­финал на “Мас­търс“ от Рим 2020, когато елиминира пос­ледователно Джан­лука Магер, Йошихито Нишиока и Яник Зинер, а отс­тъпи в три сета на Денис Шаповалов. Това е и първа победа над тенисист от топ 2 на света от 2016-а насам, когато отново на американ­ска земя, но в Маями, бъл­гаринът срази Анди Мъри.

Топ ракетата ни вече може да се пох­вали с два успеха над Мед­ведев, след като го бе побеж­давал и в “Куинс“ през 2017година. Григор Димит­ров ще се изкачи с 2 места до 26-ото в светов­ната ран­г­листа, а след­ващият му против­ник в “Рая на тениса“ ще бъде осмият пос­тавен Хуберт Хур­кач, който по-рано елиминира Аслан Карацев с 6:1, 6:3 за само 64 минути.

България

Икономика

Култура

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...