Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Предложиха ми да бъда резерва на Робърта, но аз не се сгъласих, обяви нападателят на Пирин

За нападателя на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов пред­с­тои емоционален мач – неговият тим гос­тува на „Герена“ на 23 октом­ври в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Гол­майс­торът ще се изп­рави за първи път срещу Лев­ски, след като напусна “сините“. Кос­тов раз­кри пред Gong.bg причината да си тръгне от “Герена“.

- За първи път се изп­равяш срещу Лев­ски след напус­кането си. Какви чув­с­тва изпит­ваш в дните преди срещата?

- Аз съм професионалист. Това е мач като мач. Излизам и давам мак­симума от себе си за отбора, в който съм в момента. А това е Пирин.

- Загубихте от Локомотив (Плов­див) и не се намирате в никак добра ситуация. Точки срещу Лев­ски изг­леж­дат важни за вас?

- Преди мача с Локомотив имахме добра серия, четири двубоя без поражение. Играехме добре в Плов­див. Мога да кажа, че дори сами се бихме. Правим глупости и това нещо трябва да прик­лючи.

- Съжаляваш ли, че беше принуден да си тръг­неш от Лев­ски? И защо се стигна до решението ти да напус­неш?

- Това беше мое решение. Доста хора ме напад­наха, обявиха, че си тръг­вам заради зап­латата, а това не беше така. Лев­ски като клуб можеше да изп­рати по по-различен начин играч като мен, който е вкарал 24 гола за един сезон и е станал гол­майс­тор. Не си спом­ням откога Лев­ски не е имал гол­майс­тор бъл­гарин. Аз винаги съм бил мъжко момче. Имах среща с г-н Сираков. Той ми пред­ложи едни финан­сови условия, но ми каза, че трябва да отида и да проведа мъжки раз­говор с Георги Тодоров, който тогава беше треньор. Аз отидох и той ми каза, че Найджъл Робърта е млад, пер­с­пек­тивен и трябва да играе, за да го продаде Лев­ски. Ако го продаде, оставам аз и Илия Димит­ров и ще се борим за титулярно място. Аз не мога да чакам даден играч да бъде продаден и да стоя резерва. Видяхте, че цяла есен той не беше продаден, а чак пролетта. Това мен не ме уст­рой­ваше. Аз искам да играя фут­бол. Не мога да стоя резерва и да чакам някой да бъде продаден. Не искам да съм в Лев­ски, за да живур­кам и да каз­вам, че съм играч на Лев­ски. Не съм най-добрият цен­т­рален нападател на Лев­ски, но искам нещата да са рав­нопос­тавени. Ако е така, да се борим. При това положение нямаше да има битка за титулярно място. Това бяха думите на Георги Тодоров. Знаете, че преди това имах пререкания с него, за което се извиних. Нямаше как да приема това нещо. Според тях може би Робърта да е бил по-добрият фут­болист. Не мога да стоя край тъч­линията и да влизам по 1015 минути. За такъв малък период не можеш да покажеш истин­с­кото си лице и оттам става проб­лем. Реших да си тръгна с високо вдиг­ната глава, като гол­майс­тор на Лев­ски, през пред­ната врата. Пак каз­вам, че Лев­ски можеше да ме изп­рати по един по-добър начин.

- Обиден ли си на някого на „Герена“?

- Не. Няма на кого. Нор­мално е за фут­бола. Аз съм горд от прес­тоя си в Лев­ски. Станал съм гол­майс­тор с 24 гола за един сезон.

- Страницата “Лев­ски“ зат­ворена ли е за теб?

- Не мога да кажа подобно нещо. Лев­ски обаче раз­чита на по-млади и пер­с­пек­тивни играчи, за да ги раз­вие и продаде. Сега съм в Пирин, обичам Пирин. Този отбор ми е дал много.

България

Икономика

Култура

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...