Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Фенове присъждат специална награда на Григор Димитров във Виена

Фенове присъждат специална награда на Григор Димитров във Виена

Фенове присъждат специална награда на Григор Димитров във Виена

Световният номер 3 Стефанос Циципас хвали българския тенисист

Тенисист номер 1 на Бъл­гария Григор Димит­ров получи наг­рада от тенис тур­нира във Виена, въп­реки че отпадна още в пър­вия кръг от Стефанос Циципас. Гришо беше определен за най-красив тенисист в допит­ване сред феновете. Това не беше всичко за бъл­гарина, който получи пох­вала и от отс­т­ранилия го Циципас. Той го определи като много труден съпер­ник, срещу когото е тряб­вало да покаже най-доброто си ниво. Освен това гър­кът допълни, че Григор го е пос­тавил под огромно нап­режение с чудес­ната си игра във важни моменти.

Бъл­гар­с­кият тенисист пропусна три сет­бола (два при сер­вис на съпер­ника) и впос­лед­с­т­вие отс­тъпи с един­с­т­вения пробив в мача срещу Циципас — 6:7(6), 4:6, за 1 час и 43 минути рав­нос­тойна битка в пър­вия кръг на тур­нира от сериите АТР 500 във Виена. Григор игра по-добре в пър­вия сет и можеше да се поз­д­рави с успех в тайб­река, но нап­рави фрапан­тна грешка от фор­хенд край мрежата от печеливша позиция и с това върна съпер­ника си “в играта”. Циципас пък бе почти безуп­речен от сер­вис и с мар­ковите си фор­хенди по обрат­ния диагонал, като осъщес­тви един­с­т­вения брейк в двубоя при 5:4 в своя полза, за да спечели най-интригуващия дуел от пър­вия кръг в авс­т­рийс­ката столица.

Димит­ров има основание да съжалява, че загуби рав­нос­той­ния мач със светов­ния номер 3, но като цяло и двамата трябва да са доволни от високото ниво на тенис и лип­сата на голям брой грешки — Гришо нап­рави 14, а Циципас 13, но пък бъл­гаринът бе доста по-ефективен в атаките си с 29 уинъра срещу 23 за съпер­ника.

В същото време светов­ният номер 1 в мъж­кия тенис Новак Джокович най-вероятно няма да може да защитава трофея си на Аус­т­релиън Оупън (1730 януари 2022 г.). Това гласи пос­лед­ното решение на влас­тите в Авс­т­ралия, които решиха да затег­нат мак­симално кон­т­рола и да засилят ограниченията към невак­синираните хора. Сър­бинът е сред най-известните против­ници на вак­сините и упорито отказва да си пос­тави някои от препаратите срещу коронавируса. Преди дни беше взето решение да бъде нап­равено изк­лючение за тенисис­тите на Аус­т­релиън Оупън, но при положение, че прис­тиг­нат с негативен PCR тест и останат за две сед­мици под каран­тина. Премиерът на щата Вик­тория (със столица Мел­бърн, където се намират кор­товете за тур­нира) Даниел Анд­рюс обяви, че няма да бъдат нап­равени изк­лючения за никого.

Новак Джокович e тенисис­тът с най-много титли — 9 от Аус­т­релиън Оупън, включително в пос­лед­ните три години.

България

Икономика

Култура

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...