Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 151, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Баскетболистите на Рилски спортист сториха чудо в Израел

Баскетболистите на Рилски спортист сториха чудо в Израел

Баскетболистите на Рилски спортист сториха чудо в Израел

Българският тим изоставаше с 22 точки, но успя да стигне до победата над Апоел (Ейлат)

Рил­ски спор­тист записа втора поредна победа в груповата фаза на ФИБА Къп. Сед­мица след убедител­ния успех над Киев Бас­кет, бас­кет­болис­тите на Люд­мил Хаджисотиров обър­наха израел­с­кия Апоел (Ейлат). Те губеха с цели 22 точки, но триум­фираха с край­ното 86:83 (19:28, 16:26, 30:15, 21:14) като гости.

Алекс Симеонов записа “дабъл-дабъл“ от 20 точки и 10 борби за успеха на Рилецо. Трей Пор­тър добави още 18 точки и 6 овладени топки, а Златин Геор­гиев се отчете с много важни тройки и прик­лючи срещата с 14 точки.

По този начин Рил­ски спор­тист се изкачи на втората позиция във времен­ното класиране в група “B“ след четири изиг­рани кръга. Самоковци имат 2 победи и 2 загуби, кол­кото и третият Апоел. Първи е Киев Бас­кет с 3 успеха и 1 поражениe, а пос­леден — Трефъл Сопот с 13.

След­ващият мач на Рилецо е на 10 ноем­ври, когато приема пол­с­кия Трефъл, от когото ще търси реванш за загубата си в Полша с 81:90.

Старши треньорът на Рил­ски спор­тист Люд­мил Хаджисотиров поз­д­рави своите бас­кет­болисти за проявения харак­тер срещу Апоел. “Огромна победа! Благодаря, мом­чета! Страхотна атмос­фера и страхотен отбор“, написа Удо в социал­ните мрежи.

Бал­кан спечели бъл­гар­с­кото дерби от Бал­кан­с­ката лига, над­делявайки с 82:71 срещу Лев­ски в мач от група “А“ на тур­нира. В “Арена Ботев­г­рад“ бас­кет­болис­тите на Небойша Видич стиг­наха до успеха след по-силно второ полув­реме. Това бе първи мач за водения от Кон­с­тан­тин Папазов Лев­ски в тур­нира, докато домакините вече са с една победа и една загуба.

За Бал­кан се отличиха Димитър Димит­ров и Дерик Маркс с по 16 точки. За Лев­ски най-полезен беше Чав­дар Кос­тов с 16 точки.

България

Икономика

Loading...

Култура

Оливия Нютън-Джон - символ на триумфа, почина на 73 г.

Оливия Нютън-Джон, супер­з­вез­дата, носителка на наг­ради “Грами“, която триум­фира на върха на поп, кън­три и денс класациите с хитове като “Phy…

Прочети още:

Loading...

Свят

ФБР претърси дома на Тръмп

ФБР претърси дома на Тръмп

Бившият президент обяви, че е обект на политическа репресия

Служители на ФБР претър­сиха дома на бив­шия президент Доналд Тръмп във Флорида, съ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

6,5 млн. тона жито в хамбарите

6,5 млн. тона жито в хамбарите

Служеб­ният агроминис­тър Явор Гечев няма да заб­ранява вносът на украин­ско зърно,но ще иска то да не се смесва с бъл­гар­с­кото, защото нашето е …

Прочети още:

Loading...