Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Юнайтед и Челси на 1/8-финалите

Юнайтед и Челси на 1/8-финалите

Ман­чес­тър Юнай­тед и Челси си осигуриха “билети“ за 1/8-финалите в Шам­пион­с­ката лига. Те се присъединиха към вече класиралите се за след­ващия етап Ювен­тус, Байерн (Мюн­хен), Ливър­пул и Аякс. “Чер­вените дяволи“ взеха “виза“ за след­ващта фаза, след като се наложиха с 2:0 при гос­туването на Виляреал, а лон­дон­чани сразиха с гръм­кото 4:0 гос­туващия Ювен­тус.

Аталанта завърши наравно 3:3 при гос­туването си на Йънг Бойс, като по този начин събра 6 точки и запази шан­сове за класиране. В пос­лед­ният кръг итилиан­с­кият тим ще се изп­рави срещу Виляреал, който има 7 точки.

В група “Е“ Байерн вече е сигурен осминафиналист, като си гаран­тира пър­вото място в групата, побеж­давайки с 2:1 като гост Динамо (Киев). Бар­селона пропусна шанс да си осигури място в след­ващата фаза и завърши наравно 0:0 в домакин­с­т­вото си на Бен­фика. Каталун­ците имат 7 точки до момента, а лисабон­с­ките “орли“ са с 5.

В група “G“ се завърза още повече, след като Лил спечели минимално с 1:0 над РБ (Зал­ц­бург) и не му поз­воли да си осигури класиране нап­ред. С тази победа френ­с­кият шам­пион оглави времен­ното класиране в групата и нап­рави важна крачка към елиминациите. В другият мач между Севиля и Вол­ф­с­бург испан­с­кият тим спечели с 2:0 и всичко в групата ще се решава в пос­лед­ния кръг.

В група “Н“ Зенит завърши 1:1 при гос­туването си на Мал­мьо в двубой без значение за край­ното класиране.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...