Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 99, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Лионел Меси спечели рекор­дна седма “Златна топка“. Аржен­тинецът изп­ревари Роберт Леван­дов­ски (Байерн, Полша) за цен­ния приз за 2021 година в анкетата на “Франс Фут­бол“. Раз­ликата между победителя и втория в класирането е 33 точки. Третият Жор­жиньо (Челси, Италия) има 120 точки по-малко от поляка и 229 повече от чет­вър­тия Карим Бен­зема (Реал Мад­рид, Фран­ция).

Припом­няме, че миналата година наг­радата не бе присъдена заради пан­демията от коронавирус. Toва е седма “Златна топка“ за Меси. Аржен­тинецът повежда сериозно на Крис­тиано Роналдо, който е с 5. Пор­тугалецът остана шести в таз­годиш­ната класация.

През 2021 година Меси спечели пър­вия си трофей с Аржен­тина, триум­фирайки на Копа Америка. Стана и гол­майс­тор на испан­с­кото пър­вен­с­тво за сезон 2020/21 с 30 гола, а през лятото премина oт Бар­селона в ПСЖ. Предиш­ните му “Златни топки“ бяха през 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 и 2019 г.

Класирането за “Злат­ната топка“ беше определено след гласуване, в което учас­т­ваха 170 жур­налисти — всеки от раз­лична дър­жава. Те посоч­ват по петима фут­болисти от списък с 30 имена, като ги под­режда по позиции от първа до пета. За първо място се дават 6 точки, за второ — 4, за трето — 3, за чет­върто — 2 и за пето — 1.

Спечелилият рекор­д­ната седма “Злат­ната топка“ Лионел Меси впечатли с пос­тъпка вед­нага след връч­ването на приза. 34-годишният аржен­тинец изпол­зва най-високата сцена — бляс­кавата церемония в Париж, за да се обърне към своя най-сериозен кон­курент Роберт Леван­дов­ски и организаторите на анкетата “Франс Фут­бол“. “За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съг­ласни, че през миналата година ти беше големият победител. Смятам, че “Франс Фут­бол“ са длъжни да дадат наг­радата. Тя е твоя, ти си я зас­лужи и трябва да си я вземеш вкъщи“, обърна се аржен­тинецът към Леван­дов­ски.

“Много съм щас­т­лив да съм тук. Рад­вам се, че отново се борих за този трофей. Преди два сезона казах, че това са пос­лед­ните ми години. Не знам колко още ми остава, но се надявам да е много, защото аз се нас­лаж­давам на фут­бола. Благодаря на всички мои съот­бор­ници и треньори“, каза Лео Меси.

Роберт Леван­дов­ски комен­тира анкетата и поз­д­рави Меси за успеха. Полякът написа в Инс­таг­рам: “В началото бих искал да поз­д­равя Лионел Меси — носителя на “Злат­ната топка“. Искам да благодаря на всеки един жур­налист, който гласува за мен и вяр­ваше, че пос­тиженията ми са важни през 2021 година. Спечелих наг­радата “Гол­майс­тор на годината“, но никой играч не може да спечели индивидуална наг­рада без най-силния отбор и верни фенове зад гърба си.“

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...