Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) 10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

Биляна Дудова завър­шва сезона под №1 в светов­ната ран­г­листа в категория до 59 кг и ще получи 10 000 долара премия от Меж­дународ­ната федерация по борба (UWW). Тази година тя спечели за чет­върти път европейс­ката титла и за първи път покори светов­ния връх.

Дудова е един­с­т­вената бъл­гарка, която попадна в топ 3 на светов­ната ран­г­листа и влезе в премиал­ните. Тя оглави класирането със 76 точки, след­вана от индий­ката Сарита Мор (41 т.) и мон­гол­ката Шоов­дор Баатар­джав (39 т.). Точ­куването е на база класирането и ран­кинга на всички големи със­тезания през годината.

Общо Меж­дународ­ната федерация ще раз­даде 600 000 долара на 90 със­тезатели (по 30 и в трите стила), като сумата бе нат­рупана и от миналата година, когато премии не бяха раз­дадени заради пан­демията и анулирани със­тезания. Така лидерите във всяка категория ще вземат по 10 000 долара, вторите – по 7000 долара, а третите – по 3000.

Брон­зовата олим­пийска медалис­тка Евелина Николова е пета в своята категория до 57 кг. Тя стана и трета на Евро 2021., а другата ни брон­зова олим­пийска медалис­тка Тайбе Юсеин пропусна част от сезона заради травма и е 10-а в категория до 62 кг.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...