Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 99, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Шотландецът Ник Уолш ще ръководи двубоя на националния стадион „Васил Левски“

Рома няма да тренира в София преди пред­с­тоящия в чет­вър­тък от 19,45 часа пос­леден мач от груповата фаза на Лигата на кон­ферен­циите срещу ЦСКА, съоб­щава „Тема Спорт“. Фут­болис­тите на Жозе Мауриньо прис­тигат за задъл­жителна победа, тъй като в момента се намират на точка от лидер­с­ката позиция, която дава право за учас­тие на 1/8 финалите в тур­нира. Второто място пък води към 1/16 финалите. Специал­ния със сигур­ност ще иска да си спести два допъл­нителни мача през пролетта, но за целта е нужна освен победа в София и грешка на Бодьо/Глимт при гос­туването на Заря (Луганск). Нор­веж­ците имат 11 точки, а рим­ляните – 10.

31-годишният шот­лан­дец Ник Уолш получи наряд от УЕФА за мача между ЦСКА и Рома от група „С“ на Лигата на кон­ферен­циите. Уолш е поз­нат в бъл­гар­с­кия фут­бол, след като през тази година на два пъти имаше наряди за мачове с учас­тието на наши отбори. На 5 август той беше съдия за срещата от Лигата на кон­ферен­циите между Локомотив (Плов­див) и ФК Копен­хаген, завър­шила при резул­тат 1:1. Само месец по-късно шот­лан­децът се завърна в Бъл­гария, но като чет­върти рефер на светов­ната квалификация срещу Литва (1:0).

Ник Уолш е извес­тен в Шот­лан­дия като един от съдиите, които не са харес­вани от мес­т­ния гранд Сел­тик. Причината за това е, че по професия реферът е учител по физическо въз­питание в колеж, където учат повечето от юношите от академията на Рейн­джърс. След мачове на „детелините“, ръководени от Уолш, от клуба често имат претен­ции към работата му.

В същото време Греъм Кери си тръгна от Бъл­гария преди мача срещу Рома. Причината е лична и от ЦСКА категорично отказ­ват да говорят за нея. Кери е един от най-големите професионалисти сред играчите и ръковод­с­т­вото влезе в положението му. Има вариант ирлан­д­с­кият халф да се прибере за двата отложени мача срещу Арда (16 декем­ври) и Лудогорец (20 декем­ври).

При отсъс­т­вито на Кери опциите пред треньора Стойчо Младенов за креативен халф на прак­тика изчез­наха. Кон­тузен е Федерико Варела, както Амос Юга и Ахмед Ахмедов. Вариант може да бъде някой от крилата Георги Йомов, Йоан Баи и Яник Вил­д­с­хут да заиг­рае зад „девет­ката“ Жорди Кай­седо.

Кон­тузеният Бис­марк Чарлс ще се оправи евен­туално за пос­лед­ните два двубоя за кален­дар­ната година. Откакто Младенов е треньор, младият ганаец влезе само вед­нъж като резерви при под­вига срещу Вик­тория Пил­зен. През цялото останало време е контузен.Със сигур­ност офан­зив­ният фут­болист пропуска и домакин­с­т­вото срещу Черно море на 12 декем­ври.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...