Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Шотландецът Ник Уолш ще ръководи двубоя на националния стадион „Васил Левски“

Рома няма да тренира в София преди пред­с­тоящия в чет­вър­тък от 19,45 часа пос­леден мач от груповата фаза на Лигата на кон­ферен­циите срещу ЦСКА, съоб­щава „Тема Спорт“. Фут­болис­тите на Жозе Мауриньо прис­тигат за задъл­жителна победа, тъй като в момента се намират на точка от лидер­с­ката позиция, която дава право за учас­тие на 1/8 финалите в тур­нира. Второто място пък води към 1/16 финалите. Специал­ния със сигур­ност ще иска да си спести два допъл­нителни мача през пролетта, но за целта е нужна освен победа в София и грешка на Бодьо/Глимт при гос­туването на Заря (Луганск). Нор­веж­ците имат 11 точки, а рим­ляните – 10.

31-годишният шот­лан­дец Ник Уолш получи наряд от УЕФА за мача между ЦСКА и Рома от група „С“ на Лигата на кон­ферен­циите. Уолш е поз­нат в бъл­гар­с­кия фут­бол, след като през тази година на два пъти имаше наряди за мачове с учас­тието на наши отбори. На 5 август той беше съдия за срещата от Лигата на кон­ферен­циите между Локомотив (Плов­див) и ФК Копен­хаген, завър­шила при резул­тат 1:1. Само месец по-късно шот­лан­децът се завърна в Бъл­гария, но като чет­върти рефер на светов­ната квалификация срещу Литва (1:0).

Ник Уолш е извес­тен в Шот­лан­дия като един от съдиите, които не са харес­вани от мес­т­ния гранд Сел­тик. Причината за това е, че по професия реферът е учител по физическо въз­питание в колеж, където учат повечето от юношите от академията на Рейн­джърс. След мачове на „детелините“, ръководени от Уолш, от клуба често имат претен­ции към работата му.

В същото време Греъм Кери си тръгна от Бъл­гария преди мача срещу Рома. Причината е лична и от ЦСКА категорично отказ­ват да говорят за нея. Кери е един от най-големите професионалисти сред играчите и ръковод­с­т­вото влезе в положението му. Има вариант ирлан­д­с­кият халф да се прибере за двата отложени мача срещу Арда (16 декем­ври) и Лудогорец (20 декем­ври).

При отсъс­т­вито на Кери опциите пред треньора Стойчо Младенов за креативен халф на прак­тика изчез­наха. Кон­тузен е Федерико Варела, както Амос Юга и Ахмед Ахмедов. Вариант може да бъде някой от крилата Георги Йомов, Йоан Баи и Яник Вил­д­с­хут да заиг­рае зад „девет­ката“ Жорди Кай­седо.

Кон­тузеният Бис­марк Чарлс ще се оправи евен­туално за пос­лед­ните два двубоя за кален­дар­ната година. Откакто Младенов е треньор, младият ганаец влезе само вед­нъж като резерви при под­вига срещу Вик­тория Пил­зен. През цялото останало време е контузен.Със сигур­ност офан­зив­ният фут­болист пропуска и домакин­с­т­вото срещу Черно море на 12 декем­ври.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...