Словенски национал подписва с Лудогорец
- Публикувана в Четвъртък, 13 Януари 2022
Новият треньор Анте Шимунджа привлече защитникът Жан Карничник от Мура
27-годишният защитник Жан Карничник напуска Мура и ще премине в Лудогорец, обяви официалният сайт на словенския клуб. От изнесената информация става ясно, че словенският национал днес ще се подложи на медицински прегледи и при добри резултати ще подпише договор с българския шампион. При разградчани той ще се събере с доскорошния си треньор в Мура Анте Шимунджа, който преди няколко дни беше презентиран пред медиите като треньор на Лудогорец.
Карничник затвърди мястото си в титулярния състав на Мура и бе един от незаменимите членове на “черно-белия“ шампионски отбор. С добри игри Жан спечели и повиквателна в националния отбор на Словения, за който записа четири мача. Бранителят бе обявен за най-добър футболист в Словения за сезон 2020/2021. За състава на Мура има 180 мача във всички турнири и 18 гола.
“Трудно ми е да кажа нещо друго освен просто да благодаря за всичките мигове. Благодаря по-специално на клуба, целия персонал и изключителните фенове, които ме приеха като свой през тези четири години и половина. През това време написахме история от Втора лига до титлата за купата, до титлата на националните шампиони и накрая до конферентната лига. Тук се развих като футболист, станах национал и бях обявен за най-добър играч на Словения. Заради всичките години, които прекарах тук, винаги нещо ще ме обвързва с Прекмурие. Затова се надявам и вярвам, че това е само временно сбогуване с “черно-белите.“, заяви на раздяла Карничник.
В същото време внушителна оферта пристигна в Лудогорец за голмайстора на отбора Пиерос Сотириу. Тя е седемцифрена и идва от японски клуб, чието име се пази в тайна. Все още обаче не е ясно дали в Разград ще приемат солидното предложение. Причината е ясна и тя е, че Сотириу няма реална алтернатива. Неговата първа резерва Ихинио Марин често не е на разположение заради различни контузии. Поради тази причина в доста мачове на върха на атаката действаше Елвис Ману, който не е чист централен нападател. Сотириу направи впечатляваща есен, като в 28 мача отбеляза общо 16 гола във всички турнири.
Сотириу, който днес навършва 29 години, е играл за Олимпиакос (Никозия), АПОЕЛ (Никозия), Копенхаген и Астана, а преди година бе привлечен от Лудогорец. Настоящата стойност на голаджията е 2 млн. евро, така че по-малка сума от тази едва ли ще заинтересува шефовете на клуба от Разград .