Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Теодор Салпаров няма да се връща в националния отбор

Теодор Салпаров няма да се връща в националния отбор

Теодор Салпаров няма да се връща в националния отбор

Волейболистът разкритикува системата на българския шампионат

Един от най-опитните волей­болисти на Хебър Теодор Сал­паров, раз­к­ритикува фор­мата на бъл­гар­с­кия шам­пионат и нап­рави интересна съпос­тавка с едно от най-силните пър­вен­с­тва в Европа – пол­с­кото. Либерото заяви, че не би се вър­нал на този етап в национал­ния отбор. “Проуч­ване показа, че 7075 процента от мачовете у нас завър­ш­ват 3:0 гейма. Има ли смисъл да се играят мачове срещу Слив­нишки герой и Локомотив (Плов­див)? И после излизаме срещу пол­с­кия Яст­жем­б­ски. Този фор­мат не е добър за бъл­гар­с­кия клубен волей­бол, няма кон­курен­ция, някои от двубоите завър­ш­ват на 15, на 12, на 9 точки. Миналата година бе много по-добре, когато имаше 8 отбора и всеки мач беше интересен“, смята либерото.

“Шам­пионатът в Полша е на свет­линни години от нашия. А през 2003 година, когато заехме трето място на светов­ното младежко пър­вен­с­тво, а те — второ, вът­реш­ните над­п­ревари бяха на едно ниво. Оттогава обаче те дръп­наха много нап­ред заради спон­сори, мар­кетинг, фор­мат, а ние останахме да тъп­чем на едно място. Тогава беше момен­тът раз­витието на волей­бола да стане и дър­жавна политика, като се стъпи на база на успехите. Виж­дате сега, че поляците ни бият с лекота. Нас — Яст­жем­б­ски, а Неф­тохимик — СКРА Бел­хатов с 8 със­тезатели. Дори се изненадах, че отборът от Бур­гас спечели 2 гейма, браво. Но напълно зас­лужено ни бият и това е резул­тат от много години работа“, каза още Сал­паров.

“Не бих се вър­нал в национал­ния отбор, защото моето време мина. А и трябва да се вър­нат много със­тезатели, което няма да стане. Сега трябва да се работи стъпка по стъпка. Ние искаме всяка година да имаме успехи, което не може да стане. Винаги с удовол­с­т­вие бих се вър­нал в национал­ния отбор, но още съм гладен за победи и успехи, както е било едно време. Да бъдем в Топ 6. А да ме бият Израел, Авс­т­рия и Тут­ракан, мерси, няма да стане“, завърши Теодор Сал­паров.

Мъж­кият волей­болен отбор на Хебър за втори пореден път бе изб­ран за отбор на месеца, като в класацията на спор­т­ните редак­ции бе определен и за номер 1 на декем­ври. Зас­лугата за това е пър­вата победа на тима в групите на Шам­пион­с­ката лига над гер­ман­с­кия Фрид­рих­с­хафен. Тимът от Пазар­джик остави далеч зад себе си в класацията фут­бол­ния отбор на Лудогорец, който завърши първи есен­ния дял, както и бас­кет­бол­ният Рил­ски спор­тист.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...