Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Денислава Глушкова на осминафинал при дебюта си в Мелбърн

Денислава Глушкова на осминафинал при дебюта си в Мелбърн

Денислава Глушкова на осминафинал при дебюта си в Мелбърн

Младата българска тенисистка с втора победа на Откритото първенство в Австралия

Младата тенисис­тка Денис­лава Глуш­кова продъл­жава с великолеп­ното си пред­с­тавяне на Australian Open за юноши и девойки. Талан­т­ливата 17-годишна бъл­гарка записа втора поредна победа и то без да загуби сет. В среща от втория кръг Глуш­кова се наложи с 6:3, 6:2 над Амели Шмей­калова от Чехия.

На осминафиналите бъл­гар­ката ще играе срещу светов­ната №1 при девой­ките Петра Мар­чинко от Хър­ватия. За Денис­лава това е дебют в тур­нирите от Големия шлем. Глуш­кова получи този шанс вслед­с­т­вие на резул­татите си и под­к­репата от страна на Бъл­гар­с­ката федерация по тенис.

За съжаление пред­с­тавителят ни при младежите Динко Динев прик­лючи учас­тието си в Мел­бърн, след като отпадна във втория кръг на двойки. Бъл­гаринът и Игнасио Бусе от Перу отс­тъпиха с 1:6, 1:6 на Танапат Нирудорн от Тай­ланд и Яден Уиикс от Канада.

Светов­ната №1 в жен­с­кия тенис Ашли Барти се класира за втори път в кариерата си на полуфиналите на Australian Open, след като се справи набързо с американ­ката Джесика Пегула с 6:2, 6:0. Мачът продължи само 63 минути.

25-годишната Барти, шам­пионка на „Уим­бъл­дън“ за 2021 г., опитва да стане пър­вата авс­т­ралийка с титла от Australian Open от 44 години. Пос­лед­ната пред­с­тавителка на домакините, спечелила Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия е Крис­тин О’Нийл през 1978 г.

Ашли Барти игра полуфинал в Мел­бърн и през 2020 г., тогава тя отпадна от американ­ката София Кенин в бит­ката за място на финала. Сега пък ще има за съпер­ник друга пред­с­тавителка на САЩ – Медисън Кийс, която победи шам­пион­ката от „Ролан Гарос“ Бар­бора Крей­чикова (Чехия).

Американ­ката ще играе на полуфинал в Мел­бърн, пов­таряйки пос­тижението си от 2015 година. Категорич­ният успех на Кийс с 6:3, 6:2 е изненада, тъй като чех­кинята е №4 в светов­ната ран­г­листа. “Идва ми да се раз­п­лача. Този момент значи много за мен. Миналата година беше много тежка. Гор­дея се със себе си и хората около мен, които ми помог­наха да преодолея теж­кия период”, комен­тира Кийс, след като стана пър­вата полуфиналис­тка на Аус­т­релиън Оупън тази година.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...