Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Номер 1 при девойките спря Денислава Глушкова

Номер 1 при девойките спря Денислава Глушкова

Денис­лава Глуш­кова отпадна в третия кръг на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия по тенис за юноши и девойки. След две победи без загубен сет, талан­т­ливата тенисис­тка претърпя поражение на осминафиналите от водач­ката в схемата при девой­ките Петра Мар­чинко (Хър­ватия) с 3:6, 1:6 за час и 2 минути игра. Двубоят започна рав­нос­тойно, но хър­ват­ката проби бъл­гар­ката за 4:2. Денис­лава Глуш­кова върна пробива и намали за 3:4, но пос­ледва нов пробив за Мар­чинко, след което тя взе пър­вата част с 6:3.

Във втория сет Петра Мар­чинко осъщес­тви ранен пробив за 2:1, а бъл­гар­ката не взе нов гейм до края, отс­тъп­вайки с 1:6.

Преди това Глуш­кова се наложи пос­ледователно над фин­лан­д­ката Лаура Хиетаратна и чех­кинята Амели Шмей­калова. За бъл­гар­с­ката тенисис­тка това беше дебют в тур­нирите от Големия шлем.

При жените Ига Швьон­тек се класира за полуфиналите на Australian Open след драматичен обрат срещу естон­ката Кая Канепи с 4:6, 7:6(2), 6:3. В решител­ния трети сет Канепи допусна твърде много грешки и нямаше отговор на мощ­ната игра на Швьон­тек, която впечатли и с чес­тите си крясъци при отиг­раванията. 20-годишната полякиня пос­тигна побед­ната точка след красиво и зрелищно разиг­раване, накарало пуб­ликата да стане на крака и да я аплодира.

Щас­т­лива съм, че ще играя полуфинал. И в същото време се чудя как още имам глас след тол­кова много крясъци“, комен­тира Швьон­тек. Полякинята ще излезе в спор за финала срещу Даниел Колинс (САЩ).

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...