Руснакът Сергей Ковальов показа класа и победи Тервел Пулев
- Публикувана в Понеделник, 16 Май 2022
Тервел Пулев, даде всичко от себе си, но това на бе достатъчно за успех срещу бившия световен шампион в по-лека категория Сергей Ковальов. Руснакът показа сериозна класа при завръщането си на професионалния ринг след 3 години пауза, но в полутежка категория. В здрава битка в Лос Анджелис бившият световен шампион демонстрира скорост и сериозна класа срещу бронзовия медалист от Лондон 2012 и показа как се печели убедително срещу Тервел Пулев в 10-рундова битка.
Сергей Ковальов демонстрира по-големия си опит, но и Тервел Пулев показа много сериозно израстване. Сблъсъкът на българина със славния руснак Сергей Ковальов бе главен на галавечерта в Калифорния. Тервел Пулев допусна първо поражение на профиранга в битка №17.
„Благодаря на всички свързани с работата ни да стигна до тук да играя с един от най –добрите боксьори в света в нашето време. Благодарности и на всеки, който вярва в мен и не спира да ме подкрепя въпреки, че моята ръка не беше вдигната от реферите. Радвам се, че бях на това ниво на този ринг, с такъв легендарен боксьор. Въпреки трудния мач и високото темпо се чувствам в отлично здраве и настроение“, заяви българският боксьор.
„Не спирах да чувам гласа на брат ми Кубрат през всичките 10 рунда, от край до край. Това ми даваше страшно много сила. Чувах подкрепата на българите в залата. Много се радвам, че имаше такова силно българско присъствие в залата в Лос Анджелис. От загубите учим повече, отколкото от победите“, каза още Тервел Пулев.
„Нямам търпение да се прибера в България при семейството си и да ги прегърна– много ми липсваха през всичките три месеца на подготовка в САЩ”, написа Тервел Пулев в профила със в Инстаграм.