Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кубрат Пулев смаза американец в Лос Анджелис

Кубрат Пулев смаза американец в Лос Анджелис

Кубрат Пулев смаза американец в Лос Анджелис

Ще стана световен шампион, но преди това ще се срещна с един от топ 10 в ранглистата, обяви българският боксьор

Куб­рат Пулев се завърна с победа на професионал­ния ринг. Коб­рата смаза от бой американеца Джери Форест, побеж­давайки категорично своя опонент в 10 рунда в Лос Анджелис. Срещата от дъл­гоочак­ваната бок­совата гала TrillerVerz 5 започна със закъс­нение от почти час и половина. Мачът се забави заради изненад­ващо желание от страна на Пулев и ком­пания Форест да смени ръкавиците си. Причината за това бе, че от лагера на Коб­рата смятаха, че американецът излезе на ринга с “изпол­з­вани“ ръкавици. Оказа се, че опонен­тът на Коб­рата няма други ръкавици, в които да пос­тави ръцете си. Дълго време в цялата зала се тър­сеха ръкавици, които да бъдат одоб­рени от Калифор­нийс­ката комисия и лагера на Куб­рат Пулев. Самият двубой се забави с повече от 40 минути, а това вбеси и двамата бок­сьори и пуб­ликата в залата.

Коб­рата не успя да нокаутира американеца, но бе близко до това. Бъл­гаринът взе категорично превъз­ход­с­тво между 3-и и 8-и рунд, а ком­бинацията ляв-десен му донесе много ползи, нанасяйки почти тройно повече точни удари в срав­нение със съпер­ника — 15154. Съдийс­ките оценки за мача бяха 98:92, 99:91 и 99:91 в полза на Куб­рат Пулев. За Коб­рата мачът ще е първи на ринга от близо година и половина.

След двубоя Куб­рат Пулев призна, че не му е било лесно да пос­тигне победата над Джери Форест. Той посочи, че след­ващата му цел е да се бие за светов­ната титла и да я спечели. “Това не е най-необичайният ми мач, имал съм доста двубои — над 300 аматьор­ски, и много професионални. Имам дос­татъчно опит. Беше ми трудно, това бе не много удобен съпер­ник, вкарах му много удари. Той не играеше много чисто, неп­рекъс­нато се пазех, защото той влизаше много с глава“, започна Куб­рат.

Запитан дали е имало моменти, когато е мис­лел, че съпер­никът му ще рухне, Коб­рата заяви: “Това бе моят проб­лем. Тряб­ваше да го довърша с много удари, но не беше лесно. Не беше лесен съпер­ник.“

“Аз знам правилата, в цял свят са такива. Той знае, той е шам­пион, а те са, че винаги трябва да има нови ръкавици за всеки. Всеки трябва да носи своето оръжие. Има комисия, тя трябва да поз­воли. Аз му дадох моите нови ръкавици. Той опита втори чифт, каза, че не са му удобни. Той саботираше мача. За да има двубой, казах: “Дайте му моите ръкавици“, разясни ситуацията със забавенето на срещата Куб­рат Пулев.

“След­ващият съпер­ник? Да е по-добър. Ще бъда световен шам­пион! Ще се срещна с един от топ 10”, добави Коб­рата, който записа 29-и успех на профиринга.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Свят

Шойгу: Западът доставя оръжия на Киев, за да удължи конфликта

Колек­тив­ният Запад иска да продължи кон­ф­ликта в Украйна, затова продъл­жава да извър­шва мащабни дос­тавки на оръжие за Киев, заяви минис­търът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...