Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Един Джеко: Съжалявам, че не посрещнаха добре Ивайло Петев

Един Джеко: Съжалявам, че не посрещнаха добре Ивайло Петев

Един Джеко: Съжалявам, че не посрещнаха добре Ивайло Петев

Един Джеко, звез­дата на Интер и на национал­ния отбор на Босна и Хер­цеговина, говори екс­к­лузивно за предаването „Код Спорт“ по RING. Визит­ката на нападателя е впечат­ляваща. Шам­пион на Гер­мания и на Анг­лия. Гол­майс­тор №1 на Бун­дес­лигата и на Серия „А“. Учас­т­ник в идеал­ния отбор на Шам­пион­с­ката лига и Лига Европа. И железен капитан във водения от Ивайло Петев тим на Босна и Хер­цеговина.

- Г-н Джеко, вие сте капитан на национал­ния отбор на Босна и Хер­цеговина. Как работи дуото Джеко-Ивайло Петев? Раз­бирате ли се с бъл­гар­с­кия специалист?

- Работи добре, както се вижда от предиш­ните квалификации. Не е вярно това, което се говори от някои за бъл­гар­с­кия треньор — че не се справял на ниво. Мисля, че в отминалите квалификации не се пред­с­тавихме добре само в един мач и той бе срещу Фин­лан­дия у дома. Загубихме го и така, за съжаление, пропиляхме шан­совете за бараж. Но въп­реки това мисля, че генерално този квалификационен цикъл беше добър, тъй като в отбора има доста млади играчи. Нов беше и селек­ционерът, който тряб­ваше да въведе и наложи своите так­тически виж­дания. Вяр­вам, че сега ще сме напълно готови за пред­с­тоящите квалификационни мачове.

- Работил сте с много треньори. Кое е специал­ното при Петев? Кои негови качес­тва харес­вате?

- Жал ми е най-много, че когато дойде, не получи добро пос­рещане. Някои наши хора гледат на други хора въз основа онова, което някой им е казал. Въп­реки това още от пър­вите си дни тук той доказа, че е голям професионалист. По време на мачовете показа, че има свои идеи. И въобще мисля, че е един от най-добрите селек­ционери, които сме имали. Все още съжалявам за онзи мач с Фин­лан­дия, защото този отбор с него начело зас­лужаваше много повече от това, което в крайна сметка пос­тигна.

- Какъв е колек­тивът при Петев и въз­можно ли е Босна и Хер­цеговина да се класира за Евро 2024?

- Треньорът трябва да е винаги иск­рен с играчите. Това е една от отличител­ните черти на Петев. Той винаги е иск­рен с нас. Казва ни всичко в очите — какво очаква от нас или какво не сме нап­равили както трябва. Точно това очак­ваме ние от него — да ни казва смело и отк­рито как стоят нещата. В отбора има млади фут­болисти, има и някои по-опитни като мен. И няма да крия – ние, по-старите, заедно с Петев, се опит­ваме да помог­нем на младите да вър­вят в правия път. Само така ще можем да изпъл­ним целта си — да играем на финалите на европейс­кото.

- Може ли да се сравни с нещо учас­тието на Босна и Хер­цеговина на светов­ното пър­вен­с­тво през 2014 г.? Мачът на „Маракана“ срещу Лионел Меси и Аржен­тина.

- Това е най-голямото пър­вен­с­тво, на което Босна и Хер­цеговина е учас­т­вала до момента. Бяхме горди, че сме там. При това Мон­диалът беше в Бразилия и играхме на митич­ната “Маракана“ — един от най-известните стадиони. И не срещу кого да е, а срещу Аржен­тина с Меси, който е един от най-добрите играчи в света. За всички нас това беше изживяване, което няма да заб­равим, въп­реки че не успяхме да прес­кочим групата. Но сега пък се надявам, че Ивайло Петев ще ни заведе пак на голямо пър­вен­с­тво.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Свят

Шойгу: Западът доставя оръжия на Киев, за да удължи конфликта

Колек­тив­ният Запад иска да продължи кон­ф­ликта в Украйна, затова продъл­жава да извър­шва мащабни дос­тавки на оръжие за Киев, заяви минис­търът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...