Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тодор Неделев №1 в анкетата “Футболист на футболистите“

Тодор Неделев №1 в анкетата “Футболист на футболистите“

Тодор Неделев №1 в анкетата “Футболист на футболистите“

Полузащит­никът на Ботев (Плов­див) и на национал­ния отбор Тодор Неделев бе изб­ран за „Фут­болист на фут­болис­тите“ за сезон 2021/2022 в анкетата на Асоциацията на бъл­гар­с­ките фут­болисти. В допит­ването гласуват играчите от Първа и Втора лига – бъл­гари и чуж­денци. Капитанът на Ботев събра общо 318 гласа и спечели за трети път, след като беше победител и за сезоните 2017/2018 и 2018/2019. Втори остана хал­фът на ЦСКА 1948 — Ивайло Чочев с 281 гласа, а почет­ната тройка допълва Радос­лав Кирилов от Славия с 268 гласа. Фут­болист №1 на Бъл­гария за 2021 година Кирил Дес­подов (Лудогорец) завърши на чет­върто място с 220 гласа.

Най-ценното нещо за всеки фут­болист е да получи приз­нанието на своите колеги. Затова тази наг­рада ми е най-скъпа и съм щас­т­лив, че отново съм неин носител. Благодаря на всички, които са гласували за мен и раз­бира се, на моите съот­бор­ници и треньори, без които не бих могъл да пос­тигна нищо“, заяви победителят в анкетата Тодор Неделев.

За най-добър млад фут­болист бе изб­ран Филип Кръс­тев от Лев­ски, който получи 415 гласа. За най-добър треньор на пър­вен­с­т­вото фут­болис­тите определиха нас­тав­ника на Лев­ски Станимир Стоилов. Той зас­лужи 424 гласа. Това е чет­върта наг­рада в кариерата на Стоилов, който до този момент два пъти бе печелил като треньор на Лев­ски и вед­нъж — на Литекс.

Наг­радата за най-добра фут­болис­тка зас­лужи Вероника Гоцева (Барокко София), която изп­ревари само с 2 гласа Яна Динева от Локомотив (Стара Загора). Гоцева печели приза за втори път в своята кариера.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Свят

Шойгу: Западът доставя оръжия на Киев, за да удължи конфликта

Колек­тив­ният Запад иска да продължи кон­ф­ликта в Украйна, затова продъл­жава да извър­шва мащабни дос­тавки на оръжие за Киев, заяви минис­търът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...