Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Българските волейболисти с първа победа в Лигата на нациите

Българските волейболисти с първа победа в Лигата на нациите

Българските волейболисти с първа победа в Лигата на нациите

Имахме нужда от този импулс, заяви националният селекционер Николай Желязков

Воденият от Николай Желяз­ков тим надигра Иран с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) в мач от Група 4 на втората сед­мица на Лигата на нациите, изиг­ран в столич­ната “Арена Армеец“. Така бъл­гар­с­ките волей­болисти прекъс­наха серия от 4 поредни поражения. Най-резултатен за дебют­ния успех на „трикольорите“ в таз­годиш­ното издание на тур­нира стана младият Алек­сан­дър Николов с 20 точки. За със­тава на Иран със 17 точки се отличи Амин Есмаеил­не­джад.

Националите ни се изкачиха на 13-а позиция в класирането с 5 точки (1 победа, 4 загуби). Иран­ците са 11-и с 6 точки (2 победи, 3 загуби). Днес националите ни почиват, а в петък от 20 часа срещат основ­ния кон­курент за оставане в Лигата — Авс­т­ралия.

“Нап­равихме един силен мач днес. Показахме много добра игра в атака и пос­рещане. Отборът на Иран не успя да раз­колебае нашата защита в нито един момент и това ни даде един ритъм в играта и едно самочув­с­т­вие да имаме добър сайд-аут. От там нататък успяхме да нап­равим това, което изис­к­вахме от нашия начален удар, но на блокада не се справихме по най-добрия начин. Имахме още много резерви на този елемент, но срещата беше такава — беше много важна и като резул­тат и на моменти имаше нап­режение, но в крайна сметка това, което показаха мом­четата, трябва наис­тина да ги поз­д­равим”, заяви Николай Желяз­ков.

“Искам да благодаря и на хората, които дой­доха да ни под­к­репят. Бяха наис­тина като 7-ми играч. Видях в очите на мом­четата как се рад­ват от тази под­к­репа. В трудни моменти пуб­ликата помага. Бил съм със­тезател и знам какво е, това дава една енер­гия да не се отказ­ваш. Тази под­к­репа днес много помогна. Във вторият гейм имахме момент, в който играта вър­веше точка за точка и серия на Мар­тин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Но днес трябва да отлича целия отбор, не мога да кажа, че само Мар­тин игра добре. Всички играха много добре“, комен­тира национал­ният селек­ционер.

“Имаме много резерви. Днес подоб­рихме много атака-пайп, беше ни на високо ниво. Играхме по-бързо в нападение. Имаме още много къде да се раз­виваме като цяло — на блокада, в защита. Това са елементи, които не се усъвър­шен­с­т­ват за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, със­тезател и детайл и се стараем. Но както съм каз­вал, трябва време. Не става винаги вед­нага“, допълни Желяз­ков.

“Гледах мача на Авс­т­ралия с Канада. Малко странен двубой. Един отбор, който не трябва да бъде под­ценяван. Високи мом­чета с раз­п­ределител, който взема топ­ката метър над мрежата, който може да ни съз­даде проб­леми в организацията на блокада. Така, че трябва да излезем напълно кон­цен­т­рирани срещу Авс­т­ралия. Имаме доста задъл­жаващ елемент за спечел­ване на тази среща, така че ще тър­сим успеха. Винаги съм каз­вал, че аз се рад­вам за мом­четата. Искам да повяр­ват в своите въз­мож­ности“, каза още Николай Желяз­ков.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Свят

Шойгу: Западът доставя оръжия на Киев, за да удължи конфликта

Колек­тив­ният Запад иска да продължи кон­ф­ликта в Украйна, затова продъл­жава да извър­шва мащабни дос­тавки на оръжие за Киев, заяви минис­търът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...