Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 157, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Втори полуфинал за България на Световното по плуване

Втори полуфинал за България на Световното по плуване

Втори полуфинал за България на Световното по плуване

Габ­риела Геор­гиева записа втори полуфинал за бъл­гар­с­кото плуване на светов­ното пър­вен­с­тво в Будапеща. След 13-то място на Любомир Епит­ропов на 200 метра бруст, Габ­риела Геор­гиева даде 12-о време в сериите на 200 метра гръб за жени с 2:12.69 минути и намери място сред 16-те полуфиналис­тки.

Геор­гиева стар­тира силно и се движеше втора в своята серия след 150-ия метър и макар че свали тем­пото в пос­лед­ната дъл­жина, успя за първи път на голямо пър­вен­с­тво да влезе в полуфиналите. Най-бърза в сериите бе американ­ката Фоуби Бей­кън с 2:07.89 минути.

Антъни Иванов остана 35-и в сериите на 100 метра бътер­ф­лай с 53.36 секунди. Той не се намира в най-добрата си форма и завърши пос­леден в своята пета серия и отпадна, както се случи и в корон­ната му дис­цип­лина 200 метра бътер­ф­лай преди няколко дни.

Унгар­с­ката звезда Крищоф Милак с лекота даде първо време в сериите на 100 метра бътер­ф­лай с 50.68 секунди. Милак спечели златото на 200 метра бътер­ф­лай с нов световен рекорд и ще опита да стори същото и на 100-те метра пред своите почитатели в “Дуна Арена“.

В спринта на 50 метра свободен стил Калоян Братанов даде 38-о време в сериите с 22.68 секунди. Със­тезаващият се за Гър­ция Крис­тиан Голомеев, син на големия бъл­гар­ски плувец Цветан Голомеев, влезе в полуфиналите със седми резул­тат — 21.90 секунди.

България

Икономика

Култура

Пътят на хаджийската премяна от Синия Балкан достига до Белия град

Пътят на хаджийс­ката премяна от Синия Бал­кан дос­тига до Белия град с изложба на худож­нич­ката Дора Кур­шумова в галерията в Бал­чик. Екс­позиция…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Русия няма нужда да използва ядрени оръжия, заяви Шойгу

“Глобал­ните елити с всички сили се опит­ват да запазят изп­лъз­ващата се от ръцете им хе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...