Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Росен Барчовски: Загубихме три мача в последните секунди

Росен Барчовски: Загубихме три мача в последните секунди

Росен Барчовски: Загубихме три мача в последните секунди

Ние ще умрем в съблекалнята, а те ни пращат допинг ченгета от България, ядосва се селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол

Селек­ционерът на бас­кет­бол­ните национали Росен Бар­чов­ски комен­тира загубата срещу Босна и Хер­цеговина със 73:76 като гост в Сараево. Специалис­тът изрази иск­реното си въз­мущение, че след кон­тузията на Данчо Мин­чев вед­нага е дошъл допинг кон­т­рол, според треньора, пратен от Бъл­гария. „Не мисля, че ще има негативно нас­т­роение в отбора. Загубихме три мача в пос­лед­ните секунди — с Чехия, с Литва и с Босна и Хер­цеговина. Поз­д­равих мом­четата за начина, по който се дър­жахме. Това е стимул да си поп­равим греш­ките. Знаем какво означава лип­сата на Везен­ков, Маринов и Мин­чев. Доказали сме, че се справяме всякак. Малка Бъл­гария сме. Прибър­з­ваме под коша или сме малко притес­нени. Това са кошове, които можем да вкараме, плюс няколко фала и тех­нически грешки. Нападението вър­веше добре, Бост беше прек­расен. Изпол­з­вахме агресивна защита, но нап­равихме индивидуални грешки. На нас ни тряб­ваха продъл­жения и да бием 10 точки – пос­леден риск. Ако бяхме хванали бор­бата, щеше да е друго, но това беше задачата. Бяхме гроги, но и те щяха да са под нап­режение в продъл­жения. Имахме добър план, но не се получи“, заяви Бар­чов­ски.

С всички можем да сме рав­нос­тойни след една здрава, сериозна и професионална под­готовка. Трябва там да изп­реварим кон­курен­тите. Най-вече физически, аз имам опит. Изпъл­нихме една от задачите с бор­бата. Отпад­наха силни отбори – Полша, Хър­ват­ска. И във фут­бола пол­з­ват това клише, но няма слаби отбори. Смятам, че през август ще имаме много сериозни мачове в пред­с­тоящите еврок­валификации “, продължи национал­ният селек­ционер .

Не мога да кажа за със­тоянието на Мин­чев. Дойде допинг комисия от Бъл­гария вед­нага. Ние ще умрем тук, Данчо едвам го влачим, идва допинг кон­т­рол. Полудях! От Бъл­гария дошли, те идват на секун­дата след трав­мата, а той не може да ходи. Видях, че лошо си изк­риви крака“, ядосва се Бар­чов­ски.

Мъж­кият национален отбор на Бъл­гария по бас­кет­бол загуби драматично от Босна и Хер­цеговина със 73:76 в Сараево пос­лед­ния си шести мач от група “F“ и не успя да се класира за втория етап на квалификациите за светов­ното пър­вен­с­тво през 2023 година. “Лъвовете“ завър­шиха на пос­лед­ното чет­върто място и отпад­наха, а нап­ред продъл­жиха Литва, Чехия и Босна и Хер­цеговина.

Най-добрият бъл­гар­ски бас­кет­болист Алек­сан­дър Везен­ков пропусна двубоя заради кон­тузията в бед­рото, която получи в мача срещу Литва преди три дни. Станимир Маринов също изг­леда срещата отс­т­рани заради травма в аддук­торите.

В другия важен мач за край­ното класиране в групата Чехия победи Литва като гост с 83:72 и зае второто място с баланс 33 и 9 точки. Литов­ците са първи с 5 победи, 1 загуба и 11 точки.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие