Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 193, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Украйна спря руския петрол към Европа през тръбопровода “Дружба“

Украйна спря руския петрол към Европа през тръбопровода “Дружба“

След новината, че Украйна е спряла рус­кия пет­рол през тръбоп­ровода “Дружба“, важ­ната енер­гийна суровина пос­къпна на меж­дународ­ните пазари с над 1%, предаде БНР.

Украйна е спряла рус­ките пет­ролни потоци към Южна Европа от 4-ти август насам, тъй като заради запад­ните сан­к­ции страната не получава тран­зитни такси от Мос­ква, съобщи във втор­ник рус­кият тръбоп­роводен монополист “Тран­с­нефт“, цитиран от Рой­терс.

“Тран­с­нефт“ посочи, че е извър­шила плащания за авгус­тов­с­кия тран­зит на пет­рол към украин­с­кия тръбоп­роводен оператор “Укт­ран­с­нафта“ на 22 юли, но парите са били вър­нати обратно на 28 юли, тъй като плащането не е преминало.

“Газ­п­ром­банк“, която е извър­шила плащането, каза, че парите са били вър­нати поради ограниченията на Европейс­кия съюз, се посочва в изяв­лението на “Тран­с­нефт“.

Русия обик­новено дос­тавя около 250 000 барела на ден през южното раз­к­лонение на тръбоп­ровода “Дружба“ за Унгария, Словакия и Чехия, отбелязва Рой­терс.

Унгар­с­ките ком­пании MOL и Unipetrol, кон­т­ролирани от PKN Orlen, са основ­ните купувачи на пет­рол по мар­ш­рута, докато рус­ките “Лукойл“, “Рос­нефт“ и “Тат­нефт“ са основни дос­тав­чици на пет­рол.

България

Икономика

Loading...

Култура

17 -то издание на фестивала „Малешево пее и танцува“

Повече от две хиляди учас­т­ници от страната и чуж­бина излизат на сцената на седем­надесетото издание на „Малешево пее и тан­цува“, каза за БТА

Прочети още:

Loading...

Спорт

Наш борец за седми път на световния връх

Наш борец за седми път на световния връх

България до момента с пет медала от първенството на планетата за ветерани

Ремзи Осман стана световен шам­пион за ветерани за седми път. На пър…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...