Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Руската армия е отразила атаки срещу Запорожката АЕЦ

Руската армия е отразила атаки срещу Запорожката АЕЦ

Руската армия е отразила атаки срещу Запорожката АЕЦ

“Украин­с­ките власти гот­вят голяма провокация на територията на Запорож­ката АЕЦ, за да шан­тажират Европа със зап­лахата от ядрена катас­т­рофа“, заяви членът на глав­ния съвет на военно-гражданската админис­т­рация на областта Владимир Рогов, цитиран от ТАСС. Всички опити за атаки с дронове и тежка артилерия срещу град Енер­годар и Запорож­ката АЕЦ през нощта срещу чет­вър­тък и вчера сут­ринта са отб­лъс­нати от рус­ките сис­теми за противовъз­душна отб­рана.

“От снощи украин­с­ките сили атакуват Енер­годар. В навечерието на заседанието на Съвета за сигур­ност на ООН заради ударите по Запорож­ката АЕЦ, украин­с­ките сили се опит­ват да обс­т­рел­ват мир­ния град и Запорож­ката атомна стан­ция с реак­тивни сис­теми за зал­пов огън, тежка артилерия и ударни дронове. Благодарение на противовъз­душ­ната отб­рана на РФ всички ракети и дронове на против­ника са унищожени. Огневите позиции на вражес­ката артилерия се под­лагат на кон­т­рабатареен огън“, написа Рогов в Tелеграм-канала си.

В ефира на рус­кия “Първи канал“ той добави, че украин­с­ките власти гот­вят голяма провокация на територията на Запорож­ката АЕЦ, за да шан­тажират Европа със зап­лахата от ядрена катас­т­рофа, раз­каза „Епицен­тър“.

Русия свика вчера заседание на Съвета за сигур­ност на ООН, на което да се обсъди тревож­ната ситуацията около Запорож­ката АЕЦ, която, както твърди Мос­ква е обс­т­рел­вана от украин­с­ките войски. На свой ред от Белия дом призоваха рус­ките сили да напус­нат цен­т­ралата и района около нея, за да не я прев­ръщат в арена на бой­ните дейс­т­вия, и да предадат кон­т­рола върху нея в ръцете на украин­ците.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Виктория Томова на полуфинал в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

на тур­нира на клей от сериите WTA 125 в унгар­с­ката столица Будапеща с н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...