Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Трима осъдени в Белгия за източване на 2000 т гориво от тръбопровод на НАТО

Трима осъдени в Белгия за източване на 2000 т гориво от тръбопровод на НАТО

Граж­дани на Русия, Италия и Мол­дова са осъдени в Бел­гия за източ­ването на над 2000 тона керосин от тръбоп­ровод на НАТО, съоб­щиха мес­тни медии. Случаят е от 2018 г., когато е отчетен необяс­ним спад в налягането по тръбоп­ровода.

Пър­воин­с­тан­цион­ният съд е определил вчера наказание от 8 г. лишаване от свобода и 240 000 евро глоба за рус­кия граж­данин, който не е присъс­т­вал на процеса и е окачес­т­вен като ръководител на прес­тъп­ната група. Италиан­с­кият граж­данин, който е взимал решения, свър­зани с извър­шеното прес­тъп­ление, получава 4 г. зат­вор и глоба от 160 000 евро. Мол­дов­с­кият граж­данин, за когото е доказано, че е под­помог­нал краж­бата, е осъден на 3 г. лишаване от свобода условно, с пет­годишен изпитателен срок, както и на 8000 евро глоба.

По случая е оправ­дан граж­данин на Румъния. Отбелязва се, че двама граж­дани на дър­жави от Източна Европа, учас­т­ници в прес­тъп­ната група, също са били осъдени на две години зат­вор. За единия от тях, който е присъс­т­вал на делото, присъдата е условна, с 5-годишен изпитателен срок.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...