Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Полицията разби крайнодясна терористична група, която имала за цел да създаде държава по модела на райха от 1871 г.

Гер­ман­с­ката полиция извърши вчера мащабни арести срещу терорис­тична група, която планирала да свали правител­с­т­вото. 25 души са арес­тувани, а на 52-ма са пов­диг­нати обвинения за опит за въоръжен прев­рат.

Раз­с­лед­ващите нанeсоха удар в ран­ните часове на сут­ринта: специални полицейски части нах­луваха в домовете на обвиняемите, арес­туваха 25 души и извър­шиха мащабни претър­с­вания. 3000 агенти на специал­ните части от федерал­ните и щат­с­ките правител­с­тва претър­сиха повече от 130 обекта в няколко федерални провин­ции.

Федерал­ната прокуратура е пов­диг­нала вече обвинение за съз­даването на терорис­тична организация, която да премахне кон­с­титуцион­ния ред на Федерална репуб­лика Гер­мания и да съз­даде дър­жава по модела на Гер­ман­с­кия райх от 1871 г. Терорис­тите планирали наред с други неща да щур­муват сградата на Райх­с­тага, да предиз­викат условия, подобни на граж­дан­ска война, като атакуват елек­т­рос­наб­дяването, и да свалят федерал­ното правител­с­тво, за да вземат властта. Твърди се, че за момента на “прев­земането“ вече са изб­рани хора за важни минис­тер­ски пос­тове. Водещи следователи определят операцията срещу групата като без­п­рецеден­тна. Тъй като значителна част от групата се със­тои от бивши вой­ници на Бун­дес­вера и НВА (Национал­ната народна армия на ГДР), а сред тях има хора със специална военна под­готовка, групата се смята за особено опасна. Сред обвинените има съдийка от Бер­лин и бивш депутат от “Алтер­натива за Гер­мания“.

Федерал­ната прокуратура раз­с­ледва подоз­рение за съз­даване на терорис­тична организация. Като помагач е посочен “руски дър­жавен служител, наречен Виталия Б.“, пише “Билд“. Рус­кото посол­с­тво в Бер­лин вчера отрече да под­държа връзки с край­нодесни терорис­тични групировки в Гер­мания, предаде БНР. “Рус­кото посол­с­тво в Гер­мания обръща внимание на факта, че руски дип­ломатически и кон­сул­ски учреж­дения в Гер­мания не под­дър­жат кон­такти с пред­с­тавители на терорис­тични групировки или други нелегални организации“, се казва в изяв­лението на мисията. Влас­тите подозират Виталия Б. в опити да нап­рави кон­такт между пред­полагаемия лидер на групиров­ката и руски официални лица. Няма индикации, че тези опити са били успешни. От Кремъл вчера определиха арес­тите като “вът­решен въп­рос за Гер­мания“.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селек­ционерът на Бъл­гария Младен Кръс­таич заяви след теж­кото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с кои…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...