Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Обвиниха 52-ма за подготовка на преврат в Германия

Полицията разби крайнодясна терористична група, която имала за цел да създаде държава по модела на райха от 1871 г.

Гер­ман­с­ката полиция извърши вчера мащабни арести срещу терорис­тична група, която планирала да свали правител­с­т­вото. 25 души са арес­тувани, а на 52-ма са пов­диг­нати обвинения за опит за въоръжен прев­рат.

Раз­с­лед­ващите нанeсоха удар в ран­ните часове на сут­ринта: специални полицейски части нах­луваха в домовете на обвиняемите, арес­туваха 25 души и извър­шиха мащабни претър­с­вания. 3000 агенти на специал­ните части от федерал­ните и щат­с­ките правител­с­тва претър­сиха повече от 130 обекта в няколко федерални провин­ции.

Федерал­ната прокуратура е пов­диг­нала вече обвинение за съз­даването на терорис­тична организация, която да премахне кон­с­титуцион­ния ред на Федерална репуб­лика Гер­мания и да съз­даде дър­жава по модела на Гер­ман­с­кия райх от 1871 г. Терорис­тите планирали наред с други неща да щур­муват сградата на Райх­с­тага, да предиз­викат условия, подобни на граж­дан­ска война, като атакуват елек­т­рос­наб­дяването, и да свалят федерал­ното правител­с­тво, за да вземат властта. Твърди се, че за момента на “прев­земането“ вече са изб­рани хора за важни минис­тер­ски пос­тове. Водещи следователи определят операцията срещу групата като без­п­рецеден­тна. Тъй като значителна част от групата се със­тои от бивши вой­ници на Бун­дес­вера и НВА (Национал­ната народна армия на ГДР), а сред тях има хора със специална военна под­готовка, групата се смята за особено опасна. Сред обвинените има съдийка от Бер­лин и бивш депутат от “Алтер­натива за Гер­мания“.

Федерал­ната прокуратура раз­с­ледва подоз­рение за съз­даване на терорис­тична организация. Като помагач е посочен “руски дър­жавен служител, наречен Виталия Б.“, пише “Билд“. Рус­кото посол­с­тво в Бер­лин вчера отрече да под­държа връзки с край­нодесни терорис­тични групировки в Гер­мания, предаде БНР. “Рус­кото посол­с­тво в Гер­мания обръща внимание на факта, че руски дип­ломатически и кон­сул­ски учреж­дения в Гер­мания не под­дър­жат кон­такти с пред­с­тавители на терорис­тични групировки или други нелегални организации“, се казва в изяв­лението на мисията. Влас­тите подозират Виталия Б. в опити да нап­рави кон­такт между пред­полагаемия лидер на групиров­ката и руски официални лица. Няма индикации, че тези опити са били успешни. От Кремъл вчера определиха арес­тите като “вът­решен въп­рос за Гер­мания“.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Земеделие